
“7 bin kişi okuma yazma kursunda eğitim görüyor”
Batman Valisi Ahmet Deniz başkanlığında merkez mahalle ve köy muhtarları toplantısı Valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Toplantıya; Vali Deniz’in yanı sıra, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, İl Özel İdare Genel Sekreteri, İl Milli Eğitim Müdürü, İl Sağlık Müdürü, İl Mahalli İdareler Müdürü ile merkez mahalle ve köy muhtarları katıldı.
Vali Ahmet Deniz’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, mahalle ve köy sorunlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan “Okuryazarlık Seferberliği” kampanyasına ilişkin yürütülen çalışmalar ele alınarak değerlendirildi.
Konuşmasında “Okuryazarlık Seferberliği” kampanyasına değinen Vali Deniz, “Bizim amacımız okuma yazma bilmeyen hiçbir vatandaşımız kalmasın. Okuma yazma bilmeden hayatı idame etmek zordur. Son bir ay içerisinde yürütülen çalışmalar neticesinde 7 bin civarında vatandaşımız okuma yazma kurslarında eğitim görüyor. Vatandaşı kurslara yönlendirmeleri konusunda muhtarlarımızdan özel çaba göstermelerini istiyorum. Bir kişi de olsa kurs açabiliyoruz. Evlerde, okullarda, kamuya ait herhangi bir binada ve STK’larda kurs açma imkânımız var. Hedefimiz ilimizde okuma yazma bilmeyenlerin sayısını en aza indirmektir.” diye konuştu.
“Okuma yazma kursuna katılan kadınlara ödül verilecek”
Okuma yazma kursuna katılacak kadınlara çeşitli ödüllerin verileceğini ifade eden Vali Deniz, okuma yazma kurslarına teşviki artırmak amacıyla kurslara katılan tüm kadınları yemek takımıyla ödüllendirileceğini belirtti.
İldeki eğitim altyapısına değinen Vali Deniz, Batman'da 5 bin 50 dersliğin olduğunu, bunlardan 3 bin 500 tanesinin yeni derslikler olduğunu, bu yıl içerisinde 400 dersliğin daha yapımının devam ettiğini, 600 dersliğin de ihale aşamasında olduğunu kaydetti.
“Birkaç ayda tüm yatırımcıların taleplerini karşılayacağız”
Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) genişletme çalışmalarına ve köylere yönelik yürütülecek altyapı çalışmalarına da değinen Vali Deniz, şöyle konuştu:
“Köylerimizin standartlarını yükseltmek için Özel İdare yatırımlarının planlaması yapıyoruz. Köy yollarına ikinci kat asfaltlama çalışmalarını yürüteceğiz. İlimiz huzurlu ve güvenli bir şehir. Bu sayede turizm, sanayi ve tekstil alanında yatırımcıların talepleri artmaya başladı. OSB’deki kamulaştırma işlemlerini tamamladık. Parselasyon ve altyapı işlemlerine başlıyoruz. Birkaç ay içerisinde yatırım talepleri olan tüm yatırımcıların taleplerini karşılamış olacağız.”
“Şehrin huzurunu bozmaya çalışanlara fırsat vermeyeceğiz”
İlin huzuruna sahip çıkmaları konusunda muhtarlara önemli görevler düştüğünü vurgulayan Vali Deniz, “Şehrimizin huzurunu bozmaya çalışan her kim olursa olsun fırsat vermeyeceğiz. Kardeşlik hukukumuza sahip çıkacağız. Çocuklarımıza sahip çıkacağız. Suçlularla mücadelemiz devam ediyor. Uyuşturucu madde kullanımı ve satışıyla ilgili gerekli tedbirleri alıyoruz. Sizler de mahallerimizde ve köylerimizde gerekli tedbirleri almanızı istiyorum.” dedi.
Toplantı, muhtarların talep ve sorunlarının dinlenmesinin ardından sona erdi
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ODUNCU:BU SESSİZLİK KABUL EDİLEMEZ
- 028 YAPI KONTROLLÜ ŞEKİLDE YIKILDI
- 03HASANKEYF’TE GECE IŞIKLARI TARİHLE BULUŞTU
- 04TPAO BULVARININ KALDIRIMLARI YIKANDI
- 05HAVALİMANINDA UYUŞTURUCU OPERASYONU: 1 KİŞİ TUTUKLANDI
- 06BATMAN TIMOKLULAR DERNEĞİ’NDEN FİNAL MAÇI DAVETİ
- 07BELEDİYEDEN ÜCRETSİZ KANSER TARAMASI
- 08VALİLİKTEN ÖĞRENCİLERE MATEMATİK KURSU
- 09HASANKEYF’İN GELECEĞİ İÇİN PROJELER MASAYA YATIRILDI
- 10PETROLSPORLU MİNİKLERDEN 5 MADALYA
- 11BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN BASIN BAYRAMI MESAJI
- 12Fırat: “Basının Susturulması, Bir Ülkenin Geleceğini Karartır”
- 13ÇAMLITEPE MEZRASI MODERN YOLA KAVUŞUYOR
- 14Asma’dan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı
- 15BASIN, DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR
Henüz Yorum yok