"İş dünyası ne kadar donanımlı olursa ihracat o kadar yüksek olacaktır"
Batman Ticaret İl Müdürü Şehmus Kalkan, ihracatı artırmak, desteklemek ve yardım alınabilecek ofisler hakkında sanayici, tüccar, esnaf ve sanatkârlara yönelik Ticaret Bakanlığının uzman kadroları tarafından Batman’da bir bilgilendirme toplantısı yapılacağını belirtti.
Kalkan, konusunda uzman kişilerin katılımıyla düzenlenecek toplantının bu ayın 20’sinde Batman Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda yapılacağını ifade etti.
Kalkan, "Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) birlikte yürüttüğü ‘İhracat Destek Ofisleri İşbirliği Protokolü’ imzalanmıştır. Bakanlık olarak hedeflerinin ihracatı KOBİ'lerden başlayarak bütün iş dünyasına yaymak olduğunun bilinmesinde fayda görüyoruz. Buna bir anlamda ihracat seferberliği de diyebiliriz, iş dünyasının tüm aktörlerini bu seferberlik içinde görmek istiyoruz." dedi.
"İhracatı artırmanın yolu iş dünyasının doğru ve hızlı bilgiye ulaşabilmesinden geçiyor"
İhracatı artırmak için yeni yatırımlara, iş insanlarını cesaretlendirmeye, teşvik etmeye ihtiyaç olduğunu vurgulayan Kalkan, "İhracatı artırmanın yolunun iş dünyasının doğru ve hızlı bilgiye ulaşabilmesinden geçtiğini unutmayalım. İhracat destek ofisleri, bakanlığımız ile sürekli iletişim içinde olacak. Bakanlığımızın uzman kadrolarının bilgi ve donanımları en etkin ve hızlı bir şekilde öncü olmaya çalışacaklardır. İş dünyamız ne kadar donanımlı ve bilgili olursa ihracat artış hızı da o kadar yüksek olacaktır. Sadece ihracatı yüksek illerde değil, ihracatı artma potansiyeli bulunan illerde de bu ofislerin açılması için çalışmalar yapılmaktadır. Asıl amaç ihracatçı olmayan ya da çok az ihracatı olan sanayici, tüccar, esnaf ve sanatkârlarımızı cesaretlendirmek ve teşvik etmektir." ifadelerini kullandı.
"İhracatı artırmak gerekir"
Kalkan, konuşmasının devamında şunları söyledi: "Ticaret Bakanlığının çalışma ve talimatları doğrultusunda ihracatı KOBİ'ler, esnaf ve sanatkârlar yoluyla tabana yaymaya ve katma değeri yüksek, markalaşmaya, tasarıma ve teknolojiye dayalı ihracatı artırmak gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle de sanayici, tüccar, esnaf ve sanatkârlar için 20 Kasım tarihinde saat 09.15’te Batman Sanayi ve Ticaret Odasının konferans salonunda Ticaret Bakanlığına bağlı uzmanlar tarafından bir bilgilendirme semineri düzenlenecektir."
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAKAN MEMİŞOĞLU, BATMAN’DA YERLİ SAĞLIK TEKNOLOJİSİNİ İNCELEDİ
- 02EKMEN: PETROLSPOR'UN BAŞARISI BATMAN'IN GURURU
- 03500 YATAKLI HASTANE İÇİN HEDEF 2027'NİN İKİNCİ YARISI
- 04MEMİŞOĞLU, BATMAN'DAKİ SAĞLIK PROJELERİNİ DEĞERLENDİRDİ
- 05Engellilere akülü sandalye desteği
- 06REKTÖR DEMİR ANKARA'DA YAPAY ZEKÂ ZİRVESİNDE
- 07PETROLSPOR'DAN SÜPER DÖNÜŞ
- 08Timoklular Derneği’nden tanıtım gezisi
- 09ÇEVRE GÖNÜLLÜLERİNDEN SICAK HAVA UYARISI
- 10BİSİKLET KAVGASI KANLI BİTTİ
- 111,5 YAŞINDAKİ BEBEKTEN ACI HABER
- 12BATMAN’DA SİNYALİZASYON VE YOL ÇİZGİLERİ YENİLENDİ
- 13Ekmen, ''Kadınların güvenliğini mafya değil, devlet sağlamalıdır''
- 14232 MİLYON TL’LİK YASA DIŞI BAHİS AĞINA JANDARMA DARBESİ
- 15FERDİ KURT, İŞ DÜNYASININ TEMSİLCİLERİYLE BULUŞUYOR




Henüz Yorum yok