SAĞLIK KOMPLEKSİ HİZMETTE
SAĞLIK KOMPLEKSİ HİZMETTE
İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki Hürriyet Sağlık kompleksi hizmet vermeye başladı. Sağlık Müdürü Hakan Pamukçu: “Sağlıklı Hayat Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi ve Semt Polikliniğinden oluşan Hürriyet Sağlık Kompleksi son teknoloji tıbbı cihazlar ile donatıldı” dedi
.HÜRRİYET SEMT POLİKLİNİĞİ
İl Sağlık Müdürlüğü’nün kamu hastanelerindeki hasta yükünü hafifletmek için devreye aldığı ‘semt poliklinikleri’ projesi bir bir hayata geçiyor. Batman’ın Hürriyet mahallesinde Aile Sağlığı Merkezi ve Semt Polikliniğinden oluşan Hürriyet Sağlık Kompleksi hizmete girdi. İl Sağlık Müdürü Hakan Pamukçu, sağlık kompleksi ile ilgili şu bilgileri paylaştı: “Hürriyet mahallesinde bulunan Hürriyet Semt kompleksini tamamlamış bulunmaktayız. Sağlıklı Hayat Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi ve Semt Polikliniğinden oluşan Hürriyet Sağlık Kompleksi son teknoloji tıbbı cihazlar ile donatılmıştır. Batman Bölge Devlet Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin yoğun olan mevcut hasta yükünü azaltmak, sağlık hizmetine erişimi kolaylaştırmak amacı ile yapılmış olan Hürriyet Semt Polikliniği 11 branş ve 14 poliklinikten oluşmaktadır. Dahiliye, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Psikiyatri, Göğüs Sağlığı ve Hastalıkları, Kardiyoloji, Üroloji, Göz Hastalıklar, Genel Cerrahi, Kulak Burun Boğaz Polikliniği ile Radyoloji ve Ultrason Odaları bulunmaktadır. Semt Polikliniğinde hizmet verecek olan birimlerde bulunan Dijital Röntgen Cihazı, Ultrasonografi, Ekokardiyografi, NST, Solunum Fonksiyon Testi, Üroflowmetri, KBB endovizyon sistemi, Biyomikroskop, otorefraktometre, tonometre ile Biyokimya ve Mikrobiyoloji Laboratuvarı tıbbı cihaz donanımları son teknoloji ile donatılmıştır.”
HÜRRİYET SAĞLIKLI HAYAT MERKEZİ
Pamukçu, şöyle devam etti: “Merkezimizde beslenme danışmanlığı, psikososyal danışmanlık, fiziksel aktivite, ağız ve diş sağlığı, enjeksiyon ve pansuman hizmetleri, kadın ve üreme sağlığı, öğrenci sağlığı, kanser erken teşhis ve tarama, sigara bırakma danışmanlığı, enfeksiyon hastalıklarının kontrolü, sağlık danışmanlığı, mamografi, diyetisyen ve çocuk gelişimine yönelik hizmetler, bulaşıcı olmayan hastalıkların yönetimi ve risk faktörleriyle mücadele ile ilgili hizmetler sunulacaktır. Sağlıklı Hayat Merkezine vatandaşlar doğrudan başvuru yapabilecekleri gibi aile hekimlikleri aracılığıyla da başvuruda bulunabilecekler. Aldıkları hizmete karşılık herhangi bir ücret talep edilmeyecektir. 08.00-17.00 saatleri arasında açık olacak olan Merkezimizde Doktor, Laboratuvar teknisyeni, Psikolog, Diyetisyen, Çocuk Gelişimci, Sosyal Çalışmacı, Röntgen Teknisyeni, Hemşire ve Ebe görev yapacaktır.”

Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman Çayı’na giren 2 çocuktan biri boğuldu
- 02ŞEHİR GİRİŞLERİNDE ÇEVRE VE DÜZENLEME ÇALIŞMALARI
- 03TÜZÜN “MENFUR SALDIRILARI EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINIYORUZ”
- 04CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A PETROLSPOR FORMASI
- 05TIMOKLULAR DERNEĞİ'NDEN EĞİTİMDE ŞİDDET UYARISI
- 06SAĞLIKTA ŞİDDETE KARŞI ORTAK ÇAĞRI
- 07ANAVATAN PARTİSİ’NDEN TURGUT ÖZAL’A YILDÖNÜMÜNDE ANMA
- 0815 TEMMUZ DERNEĞİ’NDEN BATMAN’DA BİRLİK MESAJI
- 09ŞİDDETE KARŞI ‘YAŞAM NÖBETİ’
- 10ENGELLİLERE ÖTV MUAFİYETİNDE YENİ DÜZENLEME
- 11OKULLAR KORKU DEĞİL, GÜVEN ÜRETMELİDİR
- 12OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI
- 13TÜZÜN “MENFUR SALDIRILARI EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINIYORUZ”
- 14WORLDMAR AVM 20. YILINI KUTLADI
- 15"SUSMADIM" OKURLA BULUŞUYOR




Henüz Yorum yok