
Rektörlerden Zeytin Dalı Herakatı'na tam destek
Rektörlerden Zeytin Dalı Herakatı'na tam destek
Batman Üniversitesi, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Ardahan Üniversitesi, Artvin Çoruh Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi ve Osman
Batman Üniversitesi, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Ardahan Üniversitesi, Artvin Çoruh Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörleri devletimiz tarafından başlatılan ‘Zeytin Dalı Harekatı’na tam destek verdiklerini ortak bildiriyle açıkladı.
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz yıl ataması yapılan 10 üniversite rektörünün 1. yıl değerlendirme toplantısında katıldı. 10 üniversite rektörü bir araya gelerek geçen bir yılın değerlendirmesini yaptıklarını ifade eden Rektör Durmuş, “Devletimiz çok zor şartlar altında bir vatan müdafaası yapıyor ve bu sebeple biz rektörler devletimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında olduğumuzu ve destekçisi olduğumuzu açıkladık. Rabbim bu orduyu muzaffer etsin, bu devleti ilelebet payidar etsin” dedi.
‘DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ’
Zeytin Dalı Harekatı’na katılan askerlerin harekatı başarıyla tamamlayacağını vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Aydın Durmuş, Türkiye'nin bu bölge ile tarihsel bağlarının olduğunu bu yüzden de bu bölgeyi terörden arındırmakta karalı olduğunu söyledi. Türkiye'nin burada mücadele ettiğini belirten Durmuş, "İnşallah İslamın ordusu terörü yok edip, terör bataklığını kurutacaktır." dedi.
10 ÜNİVERSİTE’DEN DESTEK
Yapılan değerlendirme toplantısının ardından Batman Üniversitesi, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Ardahan Üniversitesi, Artvin Çoruh Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörleri devletimiz tarafından başlatılan ‘Zeytin Dalı Harekatı’na tam destek verdiklerini ortak bildiriyle açıkladı. Destek bildirisinde üniversitelerin temelde bütün insanlığın barış ve huzuru için doğru ve gerçek bilgiyi üreten ve insanlığın hizmetine sunan kurumlar olduğu hatırlatıldı. Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyanın yüzyılı aşan süredir emperyalist güçlerin hedefinde, barış ve huzura hasret yaşadığına işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
‘BÖLGENİN HUZURU VE BARIŞI İÇİN’
"Türkiye bu coğrafyada bütün saldırılara rağmen, insanlığa örnek olacak şekilde bir barış ve huzur adası olduğunu tüm dünyaya kanıtlamıştır. Ülkemiz evi ve yuvası dağılmış mazlumlara, yetimlere ve muhtaçlara el uzatıp onlara sığınak olmaya devam etmektedir. Üniversite rektörleri olarak, yanı başımızda süren ahlaksız bir savaşın kurbanı olan binlerce insanın kanına elini bulaştırmış batılı güçlerin oyunlarını bozmak ve bölgenin huzuru ve barışı için Zeytin Dalı Harekatı'nı başlatan devletimizin yanında olduğumuzu ifade etmek üzere, üniversitelerimizi temsilen ensar şehir Kilis’te bulunmaktayız." Zeytin Dalı Harekatı'nın tereddütsüz destekçisi olunduğuna işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Zeytin Dalı Harekatı herhangi bir dini ya da etnik gruba yönelik olmayıp yegane hedefi bölgenin, bölge huzurunu bozan teröristlerden ve terörizmden arındırılmasıdır. Üniversite rektörleri olarak bilim etiğine inanan bütün aydınları, bilim adamlarını ve bütün dünya üniversitelerini, emperyalizmin hedef tahtası haline getirilen bu mazlum coğrafyaya sahip çıkmaya, ülkemizin verdiği ve insanlığa yüz akı olacak barış ve huzur mücadelesine destek olmaya çağırıyoruz. Bu vesile ile Türk aydının ve akademisinin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmenin onurunu tarihe not düşmekten de ayrıca şeref duymaktayız. Yine ülke olarak verdiğimiz bu haklı mücadelede hayatını kaybeden kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyor, yiğit gazilerimize yüce Mevla’dan şifalar diliyoruz."
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 11Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KIRKLARELİ VALİ YARDIMCISINDAN PETROLSPOR MESAJI
- 02Yamaç, “Çiftçi çaresiz, sistem değişmeden hiçbir şey değişmez”
- 03MİLLETVEKİLİ RAMANLI’DAN KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇAĞRISI
- 0450 AYRI NOKTADAKİ ÇÖP KOVALARI YENİLENDİ
- 05REKTÖR DEMİR’DEN EMEKLİ PERSONELLERE PLAKET
- 06BİR KALP BİN UMUT DERNEĞİ’NDEN UNUTULMAZ 23 NİSAN ŞENLİĞİ
- 07Belediyeden festival eleştirilerine yanıt
- 08BATMAN BAROSU BÖLGE BİRİNCİSİ OLDU
- 09 “Hayırlı Olsun” Ziyaretleri Devam Ediyor
- 10YOLAĞZI KÖYÜ’NDE İÇME SUYU ŞEBEKESİ YENİLENDİ
- 11DEM PARTİ, KAHVE FESTİVALİ İÇİN ŞEFFAFLIK İSTEDİ
- 12BESO’DAN DİJİTAL MEDYA ANLAŞMASI
- 13“EMEĞE SAYGI, ALIN TERİNE DEĞER”
- 1439 KİLO SKUNK ELE GEÇİRİLDİ
- 1523 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI
Henüz Yorum yok