
ENERJİDE PİLOT ÜNİVERSİTE!
ENERJİDE PİLOT ÜNİVERSİTE!
Batman Üniversitesi, enerji alanında ‘pilot’ üniversite seçildi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Batman Üniversitesi’nin ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi’ kapsamında enerji alanında pilot üniversite seçildiğini açıkladı.
YÖK BAŞKANI AÇIKLADI
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde düzenlenen Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversite ziyaretleri programında YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Batman Üniversitesi’nin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında enerji alanında pilot üniversite seçildiğini açıkladı. Programa katılan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, enerji alanında ihtisaslaşma ile bölgedeki enerji işletmelerinin nitelikli eleman eksikliğinin giderileceğini, eğitim sırasında uygulama imkânı sunulacağını, yeni istihdam alanları oluşturulacağını ve Batman’ın “Petrol Şehri” olarak anılmasının yanı sıra “Enerji Şehri” olarak da anılacağını söyledi.
.jpg)
“ENERJİ ALANINDA PROJELER ÜRETECEĞİZ”
Prof. Dr. İdris Demir, “Bilgiyi Enerjiye Dönüştüren Üniversite” olarak çalışmalarına devam eden üniversitenin ‘pilot’ üniversite misyonuyla enerji alanında yapılan çalışmalara öncelik vereceğini belirtti. Batman’daki paydaşlarla ortak hareket ederek hem nitelikli personel yetiştirilmesine hem de enerji kaynaklarının verimli kullanılmasında gerekli teknolojiyi sağlamaya katkı sunacaklarını anlatan Rektör Demir; “İhtisaslaşma çalışmaları ile üniversitemizin laboratuar imkânlarının geliştirilerek bölgede enerji alanında çalışmalar yapan TPAO Batman Bölge Müdürlüğü, TÜPRAŞ Batman Rafineri ve EPDK’nın ihtiyaç duyduğu araştırma geliştirme faaliyetlerinin yapılmasının sağlanması ile kurumların yaşadığı sorunlara akademik bir yaklaşım sunulacak” dedi.
.jpg)
“PİLOT ÜNİVERSİTE OLMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ”
Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesinin, üniversitelerin hem bölgesel kalkınma hem de bulundukları illerdeki değerlerle ihtisaslaşmalarını içerdiğini açıklayan Rektör Demir, enerji alanında pilot üniversite seçilmenin gururunu yaşadıklarını söyledi. Bulunduğumuz bölgenin enerji alanında ön plana çıktığını, doğal zenginlikleri ile bütünleşen Batman’ın sosyo-ekonomik yönden kalkınmasına ve üretilen projelerin sahada hayat bulmasına imkan sağlayacaklarını ifade eden Prof. Dr. İdris Demir, üniversitenin enerji alanında pilot üniversite seçilmesinin üniversiteye ve şehre hayırlı olmasını diledi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“KAÇAK YAPILARA GÖZ AÇTIRMIYORUZ”
- 02KALDIRIM İŞGALLERİNE GEÇİT YOK
- 03İŞ İNSANI RAMAZAN TOY, MHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI OLDU
- 04EZİDÎ YURTTAŞLARIN MAĞDURİYETİ CEVDET YILMAZ’A SORULDU
- 05EN SICAK İL BATMAN OLACAK
- 06UYUŞTURUCUYA KARŞI TOPLUMSAL SEFERBERLİK ÇAĞRISI
- 07ARSLAN: SUSANLAR DA SORUMLUDUR
- 08ADSM’den çocuklara yönelik örnek uygulama
- 09KAPLAN’DAN MİKRO ESNAFA DESTEK ÇAĞRISI
- 10GAZETECİYE SORUŞTURMA ÜZÜNTÜ VERİCİ
- 11“HİZMET KALİTESİ VE İŞ BİRLİĞİ GÜÇLENİYOR”
- 12UMUT KERVANI, BİNLERCE AİLEYE UMUT OLDU
- 13 Eşit ve Özgür Yaşamı Destekleme Derneği kuruldu
- 14HAZİRAN’DA 64 BİN YOLCUYA HİZMET VERİLDİ
- 15RAMANLI’DAN ÇÖZÜM SÜRECİNE DESTEK
Henüz Yorum yok