
ANIZ DUMANLARI ARTIK YÜKSELMEYECEK
Batman Valiliği öncülüğünde başlatılan çalışmalar sayesinde anız yangınlarının olumsuz etkileri büyük ölçüde azaltıldı.
Alınan önlemler ve uygulanan cezai yaptırımlarla hem çevrenin korunması hem de ekonomik kayıpların önüne geçilmesi hedeflendi.
Vali Ekrem Canalp başkanlığında yapılan toplantıda, anız yangınlarını önlemek için alınacak tedbirler kararlaştırıldı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Jandarma, Emniyet Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü ve İtfaiye ekipleriyle koordineli bir şekilde yürütülen çalışmalar kapsamında çiftçilere eğitimler verildi.
56.700 ADET KISA MESAJ GÖNDERİLDİ
107 köyde bilgilendirme çalışması yapılırken, çiftçilere 56.700 adet kısa mesaj gönderildi. Batman Müftülüğü camilerde anız yangınlarının zararlarını duyururken, okullarda öğrencilere konuya dair eğitimler verildi. Batman Belediyesi ise bilgilendirici afiş ve görselleri şehrin çeşitli noktalarına astı.
22,6 MİLYON TL ANIZ CEZASI VERİLDİ
Anız yakanlara her dekar için 1.933,95 TL idari para cezası uygulanıyor. 2024 yılı içinde toplamda 383 cezai işlem sonucu 22,6 milyon TL’den fazla idari yaptırım gerçekleştirildi. Ayrıca 89 kişi hakkında Türk Ceza Kanunu madde 170 uyarınca yasal işlem başlatıldı. Anız yakanlar, yerel tarımsal desteklemelerden 5 yıl süreyle men ediliyor.


Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01GARZAN ÇAYINDA RAFTİNG HEYECANI
- 02‘ADALETİN SAĞLANMASINI TALEP EDİYORUZ’
- 0352 YILLIK HUSUMET BARIŞLA SON BULDU
- 04TÜZÜN VE BİLİR AİLESİN’DEN GÖRKEMLİ DÜĞÜN
- 05BATMAN VALİLİĞİ “İNSAN HAYATI ÖNCELİĞİMİZ”
- 06AK PARTİ’DE MERKEZ İLÇE TOPLANTISI YAPILDI
- 07KUR’AN ZİYAFETİ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 08“KÜRTÇE ÖĞRETMEN KADROSU NEDEN SADECE 6”
- 09PETROLSPOR’DA UMUTLAR PLAY-OFF'A KALDI
- 10EMEK “İŞSİZLİK AZALACAK, TRAFİK RAHATLAYACAK”
- 11Batman’a 16 yeni hekim atandı
- 12BATMAN VALİLİĞİ, ''KAÇAK DÜĞÜN SALONLARI KAPATILDI''
- 132 BİN FİDAN TEHLİKEDE Mİ?
- 14REKTÖR DEMİR, KURUL TOPLANTISINA KATILDI
- 15BAŞKAN ŞAHİN’DEN 1 MAYIS’TA İNŞAAT İŞÇİLERİNE ZİYARET
Henüz Yorum yok