TÜRK TELEKOM’DA ZORUNLU EMEKLİLİK DÖNEMİ
Türk Telekom'da Yöneticilerine Zorunlu Emekli Baskısı
Türk Telekom'da, Türkiye genelinde Yönetici pozisyonundaki 170 çalışana zorunlu emeklilik baskısı.
Edinilen bilgiye göre Türk Telekom yönetimi, Türkiye genelinde, tüm teşkilatlarında yönetici pozisyonunda çalışanlara emekliliğe ayrılmaları için, baskı kuruyor.
Edinilen bilgilere göre, Türk Telekom yönetimi, tüm teşkilatlarında çalışanlara yönelik duyurusuyla süresi dolan personelin emeklilik işlemleri için başvurması halinde yüzde 30 ek kıdem tazminatı ödeneceğini bildirdi.
Türk Telekom’da bu kapsamda, emeklilik süresi dolan yönetici pozisyonundaki personel sayısının 170 civarında olduğu belirtildi. Türk Telekom yönetimi, Türkiye genelinde Yönetici pozisyonundaki 170 çalışanın 31 Mart 2021’de emekliliğe ayrılmasını istiyor. Emeklilik için başvurmayanların ise 1 Nisan 2021 tarih itibarıyla ücretsiz izinli sayılacağından işe başlayamayacakları ifade edildi. Türk Telekom’un yöneticilere ilişkin bu uygulamasının Türk Telekom tarihinde bir ilk olduğu belirtildi. Daha önce teknik personel içinde bu uygulamanın yapıldığı ama yönetici pozisyonunda personel için ilk olarak zorunlu emeklilik uygulandığı belirtildi.
Geçtiğimiz yıllarda da, Türk Telekom’da yeniden yapılanma adı altında nitelikli ve deneyimli çalışanların emekliliğe zorlandığına dikkat çeken Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), özelleştirme sürecinin başladığı 2006 yılından bu yana geçen 15 yılda, genel müdürler dahil yönetim kadrolarının sürekli değiştirildiğine dikkat çekti.
Emekliliğe zorlanan yöneticilerin yerine yeni yöneticilerin işe alınıp alınmayacağı da belirsizliğini koruyor. Yöneticilerin olmadığı bir kurumda vatandaşların sorunlarının nasıl çözüme kavuşacağı da ayrı bir sorun. (Haber Merkezi)
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BİSİKLET KAVGASI KANLI BİTTİ
- 021,5 YAŞINDAKİ BEBEKTEN ACI HABER
- 03BATMAN’DA SİNYALİZASYON VE YOL ÇİZGİLERİ YENİLENDİ
- 04Ekmen, ''Kadınların güvenliğini mafya değil, devlet sağlamalıdır''
- 05232 MİLYON TL’LİK YASA DIŞI BAHİS AĞINA JANDARMA DARBESİ
- 06FERDİ KURT, İŞ DÜNYASININ TEMSİLCİLERİYLE BULUŞUYOR
- 07NASIROĞLU : "BÜYÜK ÜZÜNTÜ İÇİNDEYİZ"
- 08KUTEVİ'NDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
- 09GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDILAR
- 10RP'DEN ŞEHİR PLANLAMASINDA KAMU YARARI UYARISI
- 11SAADET PARTİSİ'NDEN HAYAT PAHALILIĞI TEPKİSİ
- 12ÇALIŞMALAR EŞ ZAMANLI DEVAM EDİYOR
- 13EMİNE CEYLAN TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ OLDU
- 14BATMAN VAKFI MÜTEVELLİ HEYETİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI
- 15KAYMAKAMDAN MORAL ZİYARETİ




Henüz Yorum yok