Batman’da 173 bin öğrenci ders başı yaptı
Batman’da 2018-2019 eğitim-öğretim yılının ilk ders zili çalarak 173 bin öğrenci ders başı yaptı.
Batman’da 5 bin 776 derslikte 173 bin öğrenci ve 8 bin 160 öğretmen 2018-2019 eğitim-öğretim yılına başladı.
Batman’da Fernas Ortaokulu’nda gerçekleştiren etkinliğe; Batman Valisi Ahmet Deniz, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, İl Milli Eğitim Mahmut Kurtalan, kurum amirleri, öğrenci ve öğretmenler katıldı.
Etkinlik öğrencilerin şiir okuması ve il yöneticilerin açılış konuşmasıyla başladı. Program sonunda gelenek haline gelen altıncı sınıf öğrencileri, beşinci sınıf öğrencilerine çiçek taktim etti.
Açılış konuşmalarının ardından il yöneticileri okulda incelemelerde bulunarak öğrencilere kitap ve kırtasiye dağıttı.
Programda bir konuşma yapan Batman Valisi Ahmet Deniz, eğitim ve öğretimin önemine değindi.
Vali Deniz, “Bir hedefe ulaşmak için mutlaka ve mutlaka eğitimde başarılı olmak zorundayız. Biz geçmişimizde dünyaya hükmederken bunu sadece kılıç kalkan güç zoruyla yapmadık. Eğitime önem verdiğimiz için, bilgiye önem verdiğimiz için yaptık. Geçmişimizde İbni Haldun’lar, El Ceziri’ler ve Ali Kuşçular gibi sayamadığım kadar bilim adamları, bilim insanları yetiştirdik. Niye yapmayalım? Bu derinliğimiz ve gücümüz var. Yeter ki biz kendimize gelelim, kendi değerlerimize sahip çıkalım.” dedi.
Türkiye’nin son 10-15 yılda fiziki mekânlar olarak çok büyük mesafeler aldığı belirten Deniz, “Sadece şuanda Batman’da 5 bin 750 dersliğimiz var. Bunun yaklaşık 4 bini yeni dersliktir. Bu muhteşem bir şeydir. Şu anda devam eden bin 160 derslik var. Biz Batman olarak tekli öğretime geçecek ülkedeki nadir illerden biriyiz. Bunlar önemlidir. Bunlardan daha önemli olan nitelikli eğitimdir. Öğretmenlerimize çok görevler düşüyor. Yüreği vatan, bayrak ve millet sevgisi olan yürekli, cesaretli, milli ve manevi değerlerine sahip gençler yetiştirmek zorundayız. Okul öncesi eğitimde Türkiye’nin en son illerindeyken, iki yıllık güzel bir çalışmayla şuan Türkiye’nin ilk 10 vilayeti arasındayız.’’ diye konuştu.
Valinin konuşmasının ardından Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, “Eğitim çocuklarımızı yetiştirme konusunda çıktığımız yolculukların en kıymetlisidir. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversiteyi kapsayan bu yolculuk öğrenci, veliyi, öğretmeni ve yöneticilerle atacağımız adımlar sayesinde daha sağlam ve daha güvenli olacaktır. Malumunuz devletimizin özellikle son yıllarda gerek derslik yapımı gerek okullara eğitim araç gereçlerini kazandırılması noktasında yatırımlarını katlayarak devam ettirmektedir. Ancak eğitim veli, eğitimci, iş adamı ve komunun el ele vermesiyle yani topyekûn bir birliktelikle şaha kalkabilir.” ifadelerini kullandı.
Öğrencilerden Emine Güneş, “Okul çok güzel bir yer. Derslerimize çalışıyoruz, yeni şeyler öğreniyoruz. Okulu seviyoruz. Okulda öğretmenlerimiz var, arkadaşlarımızla oyunlar oynuyoruz. Yeni bilgiler öğreniyoruz.” dedi.
Okula başladığı için çok sevinçli olduğunu söyleyen bir diğer öğrenci olan Fatma Yıldız, öğreneceği bilgilerle beraber arkadaş ve öğretmenlerine kavuştuğu için çok mutlu olduğunu belirtti.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAKAN BAK “BARIŞ İÇİNDE YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
- 02YAZ SPOR OKULLARINDA YÜZME HEYECANI
- 03DEM PARTİ'DEN ŞİDDETE KARŞI YÜRÜYÜŞ”
- 04AK PARTİ’DEN COŞKULU DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI
- 05HÜDA PAR’DAN KARMA EĞİTİME İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ
- 06BAĞIMSIZ BATMAN GAZETESİ 2. YILINI KUTLADI
- 07FİRARİ HÜKÜMLÜ YOLCU MİNİBÜSÜNDE YAKALANDI
- 08ŞEYH HEVİNDA ZİYARETGÂHI RESTORE EDİLİYOR
- 09Bakan Bak, Batman'da Külliye ve Kütüphanede İncelemelerde Bulundu
- 10Kardelen Mahallesi'nde Korkutan Yangın
- 11Batman'da Motosiklet ile Bisiklet Çarpıştı: 2 Yaralı
- 12BAKAN BAK, BATMAN’A GELİYOR
- 13“BATMAN ŞEHİR HASTANESİ’NE DE ÖDENEK BULUNMALIDIR”
- 14EKİNCİ “SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜM İÇİN KÖPRÜ OLACAĞIZ”
- 15235 ASANSÖR MÜHÜRLENEREK KULLANIMA KAPATILDI




Henüz Yorum yok