'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' bilgilendirme toplantısı
Çalışma Bakanlığı tarafından yürütülen "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" kapsamında "İstihdamda Güç Birliği" toplantısı Batman Vali Yardımcısı Mekan Çeviren başkanlığında yapıldı.
Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya kamu kurum yöneticileri, oda başkanları ve işverenler katıldı.
Vali Yardımcısı Çeviren'in konuşmasıyla başlayan toplantı, İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz'in, işverenlere sunulan teşvikler ve İŞKUR katkılı istihdam destekleri konusundaki sunumuyla devam etti.
İstihdam, işsizlikle mücadele ve kayıt dışı ekonomi gibi hususların Batman'da önemli gündem konuları olduğunu belirten Çeviren, "Özellikle genç işsizlerimize iş vermek, istihdam sağlamak bizim için daha öncelikli bir konudur. Bu toplantı bu açıdan oldukça önemlidir. İstihdamda güç birliği, iş dünyamızın tüm STK'ları, tüm işverenlerimiz, yerel yönetimlerimiz, meslek odalarımız, İŞKUR, SGK gibi ilgili kamu kurumlarımız ve hepimiz milli seferberlik ruhu içerisinde ortak bir çalışma yapmalıyız." dedi.
İş alanındaki sivil toplum kuruluşlarıyla özel protokoller yapıp, istihdam taahhütlerini alacaklarına değinen Çeviren, sözlerini şöyle tamamladı: "Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkâr Odası başta olmak üzere sizlerden ilave istihdam konusunda duyarlı olmanızı, yeni iş, aş kapıları açmanızı, Batmanlı hemşerilerimiz için daha özverili olmanızı bekliyoruz. Bu projede de Batman farkını hep birlikte ortaya koyalım. Hep birlikte iş birliği ve güç birliği yaparak bu desteklerle istihdamı arttırıp, bu yıl birçok kişiye iş kapısı açmak için buradayız. İnşallah sizlerin desteği ile iyi bir hedef yakalarız. Sizler de daha çok üreterek, büyüyerek ilave istihdamlar sağlarsınız."
Daha sonra katılımcılara sunum yapan İŞKUR İl Müdürü Eviz, "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" kapsamında verilecek istihdam destekleri ve İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01EKİM AYI KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
- 02DEM PARTİLİ ODUNCU, "İŞÇİ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEHLİKEDE"
- 03SONBAHAR'DA BUDAMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI
- 04BELEDİYE TRAFİK İŞARET VE İŞARETLEMELERİNE AĞIRLIK VERDİ
- 05NASIROĞLU, STRATEJİ VE BÜTÇE BAŞKANI ŞENEL’İ ZİYARET ETTİ
- 06HÜDA PAR’dan Meteoroloji Müdürlüğü'ne ziyaret
- 07SOSYAL MARKET’TEN 126 BİN KİŞİYE DESTEK
- 08TPAO Mükerrem Tural Voleybol Turnuvası başladı
- 09BATMAN’A DEVLET TİYATROSU KURULUYOR
- 10Milletvekili Ramanlı, "Bu mesele çatışmayla çözülmez”
- 11''BATMAN EN AZ BORÇLU OLAN BELEDİYELERDEN BİRİ''
- 12KADINLAR ŞİDDETE KARŞI BİR ARAYA GELDİ
- 13OYMATAŞ OSB’DE ALTYAPI ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI
- 14İL BAŞKANI ŞANSİ’DEN DİDİM TEŞKİLATINA NEZAKET ZİYARETİ
- 159 İLDE YASA DIŞI BAHİS OPERASYONU: 38 ŞÜPHELİ YAKALANDI




Henüz Yorum yok