BATMAN, TÜRKİYE’YE MODEL OLUYOR
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’ın öncülüğünde hayata geçirilen projeler, Batman’ı Türkiye’de örnek gösterilen bir kent konumuna taşıyor.
Altyapıdan üstyapıya, spor, ulaşım kültürden ve sanata kadar birçok alanda yatırımların hız kesmeden sürdüğü kentte, 50 yıllık altyapı master planı da hazır hale getirildi. Türkiye’de ilk ve tek olan led Işıklı Yaya Geçidi Sistemi ile trafikte sıfır kaza hedeflenirken, yıllarca kötü koku ve görüntüsüyle anılan İluh Deresi ve çevresi, yapılan düzenlemelerle adeta bir cazibe merkezine dönüştürülüyor.
Kente kazandırılan 130 yeni park ile son 27 yılın toplam park sayısı ikiye katlanarak 221’e ulaştı. Böylece kişi başına düşen yeşil alan miktarı 1,92 metrekareden 3,8 metrekareye çıkarıldı.
Kültür, sanat ve eğitim faaliyetleri kapsamında bugüne kadar 2 milyon 200 binin üzerinde kişiye ev sahipliği yapıldı. Dünyada “Seattle Modeli” olarak bilinen sistem, kütüphanecilikte Türkiye’de ilk kez Batman Modeli adıyla hayata geçirilirken, mevcut kütüphane kapasitenin 10 kat artırılması öngörülüyor.
Batman Belediyesi’nin öncü projeleri arasında; 170 dönümlük serbest dolaşım alanlarıyla bölgenin en büyük hayvan barınağı, Türkiye’de ilk kez tüm sivil toplum kuruluşlarının tek çatı altında toplandığı Sivil Toplum Merkezi, Türkiye’de bir ilk olan Devlet Mahallesi Projesi, Türkiye’de tek örnek niteliğindeki Sürücü Akademisi yer aldı.
Ayrıca, Çölyak hastalarına özel Glütensiz Cafe ve Fırın hizmetinin yanısıra yine Türkiye’de bir ilk olarak 50 taziyeevine, aşevlerimizde pişirilen 300 binin üzerinde yemeğin ücretsiz ulaştırılması ve tüm giderlerinin karşılanması hizmetleri de devam ediyor.
Batman Belediyesi, sosyal belediyecilik alanında da dikkat çekiyor. Günlük 40 bin 500 ekmek, belediyeye ait fabrikada üretilerek 6 bin 760 aileye ve 35 ekmek büfesi aracılığıyla ücretsiz dağıtılıyor.
Sağlık alanında ise 72 bin kişiye; psikolog, diyetisyen, mamografi, HPV testi, kolorektal tarama, nörolojik ve ortopedik rehabilitasyon ile fizik tedavi uygulamalarının da bulunduğu geniş kapsamlı ücretsiz sağlık hizmetleri sunuluyor.
Tüm bu yatırımlar ve hizmetler, Batman’ın yalnızca bugününü değil, geleceğini de inşa eden örnek bir belediyecilik anlayışını ortaya koyuyor.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman Çayı’na giren 2 çocuktan biri boğuldu
- 02ŞEHİR GİRİŞLERİNDE ÇEVRE VE DÜZENLEME ÇALIŞMALARI
- 03TÜZÜN “MENFUR SALDIRILARI EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINIYORUZ”
- 04CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A PETROLSPOR FORMASI
- 05TIMOKLULAR DERNEĞİ'NDEN EĞİTİMDE ŞİDDET UYARISI
- 06SAĞLIKTA ŞİDDETE KARŞI ORTAK ÇAĞRI
- 07ANAVATAN PARTİSİ’NDEN TURGUT ÖZAL’A YILDÖNÜMÜNDE ANMA
- 0815 TEMMUZ DERNEĞİ’NDEN BATMAN’DA BİRLİK MESAJI
- 09ŞİDDETE KARŞI ‘YAŞAM NÖBETİ’
- 10ENGELLİLERE ÖTV MUAFİYETİNDE YENİ DÜZENLEME
- 11OKULLAR KORKU DEĞİL, GÜVEN ÜRETMELİDİR
- 12OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI
- 13TÜZÜN “MENFUR SALDIRILARI EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINIYORUZ”
- 14WORLDMAR AVM 20. YILINI KUTLADI
- 15"SUSMADIM" OKURLA BULUŞUYOR




Henüz Yorum yok