KARIN AĞRILARINI HAFİFE ALMAYIN
“KARIN AĞRILARINI HAFİFE ALMAYIN, FITIKLAR KALICI HASARA YOL AÇABİLİR”
Özel Batman Yaşam Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Cemil Kuba ,toplumda sık görülen fıtık hastalığı hakkında uyarılarda bulunarak, "Fıtıklar, toplumda sık görülen ancak genellikle geç fark edilen bir sağlık sorunudur. Özellikle kasık, göbek ve ameliyat kesisi bölgelerinde görülebilen bu durum, iç organların zayıf noktalardan dışarı doğru sarkmasıyla oluşur" dedi. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Cemil Kuba, fıtıkların yalnızca ağrı ile sınırlı kalmadığını, tedavi edilmediğinde yaşam kalitesini düşüren ve ciddi komplikasyonlara yol açabilen bir tabloya dönüşebileceğini belirtti. “Fıtıklar zamanla büyüyebilir, içerideki organları sıkıştırabilir. Bu da acil cerrahi gerektiren, hatta hayati tehlike oluşturabilecek bir duruma neden olabilir” diye konuştu.
Op. Dr. Kuba, özellikle kasık ve göbek fıtıklarının erkeklerde ve fazla kilolu bireylerde daha sık görüldüğünü, ağır kaldırmak, kronik öksürük ya da kabızlık gibi zorlayıcı durumların fıtık gelişimini kolaylaştırdığını ifade etti. Tedavide altın standardın cerrahi olduğunu vurgulayan Kuba, şöyle devam etti : “Fıtığın kendiliğinden iyileşmesi mümkün değildir. Günümüzde uyguladığımız modern yöntemlerle hastalar kısa sürede iyileşmekte ve günlük yaşamlarına dönebilmektedir.”
Son olarak, karın bölgesinde şişlik, gerginlik ve ağrı hisseden kişilerin vakit kaybetmeden bir genel cerrahi uzmanına başvurmaları gerektiğini söyleyen Kuba, erken teşhisin önemine dikkat çekti.
İletişim için:
Op. Dr. Mehmet Cemil Kuba-Özel Batman Yaşam Hastanesi
05057061372-op.dr.mehmetcemilkuba
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01NASIROĞLU : "BÜYÜK ÜZÜNTÜ İÇİNDEYİZ"
- 02KUTEVİ'NDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
- 03GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDILAR
- 04RP'DEN ŞEHİR PLANLAMASINDA KAMU YARARI UYARISI
- 05SAADET PARTİSİ'NDEN HAYAT PAHALILIĞI TEPKİSİ
- 06ÇALIŞMALAR EŞ ZAMANLI DEVAM EDİYOR
- 07EMİNE CEYLAN TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ OLDU
- 08BATMAN VAKFI MÜTEVELLİ HEYETİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI
- 09KAYMAKAMDAN MORAL ZİYARETİ
- 10SALDİRİYA İLİŞKİN RESMİ AÇIKLAMA
- 11MEZARLIKTA KANLI PUSU 3 ÖLÜ
- 12BATMAN, GPS SİSTEMİYLE İLAÇLANIYOR
- 13BEŞİRİ'DE 100 DÖMÜMLÜK ANIZ YANGINI
- 14ODUNCU’DAN TOPLUMSAL BARIŞ ÇAĞRISI
- 15FİLENİN SULTANLARI'NA TEBRİK MESAJI




Henüz Yorum yok