7 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU
Bu yıl ‘İnsanlığa Nefes’ temasıyla gerçekleştirilen Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri kapsamında Batman genelinde 7 bin 525 adet fidan toprakla buluşturuldu.
Fidan dikimi Batman Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp’in katılımıyla ‘kuşak ağaçlandırma projesi’ kapsamında Batman köprüsü çıkışındaki alanda gerçekleştirildi.

Fidan dikme etkinliğine Vali Ekrem Canalp ve eşi Ayten Canalp, Vali Yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Koç, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cafer Öz, Orman İşletme Müdürü Mehmet Özcan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Vali Canalp, Batman’da olduğu gibi Türkiye’de de bin 23 ayrı noktada fidanları toprakla buluşturma etkinliklerinin düzenlediğini ifade etti.

Geçen yıl yeşil kuşak üzerinden ağaçlandırma yaptıklarının kaydeden Vali Canalp, “Batman’da ayrıca başka bir başka projemiz daha var. Geçen yıl Batman’da dünyaya gelmiş olan kaç adet bebeğimiz var ise biz o sayıda fidanı da o bebeklere bir hatıra olarak toprakla buluşturduk. Geçen yıl 11 bin 562 Batman’da evladımız dünyaya geldi ve biz onların hatırası olarak 11 bin 562 fidanı da toprakla buluşturduk. Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında il ve ilçe Milli Eğitim müdürlüklerimizin desteğiyle 7 bin 525 adet fidanı bugün dikmiş olacağız. Yıl içerisinde toplam dikmiş olduğumuz fidan sayısı da 105 bin 800 adet olacak. Son 20 yıllık dönem içerisinde ne kadar fidan diktik derseniz, 4 milyon 800 bin adet fidanı Batman mülkiyet sınırları içerisinde toprakla buluşturmuş olduk” dedi. Programda ayrıca 2023 yılında doğan çocuklar adına ailelere fidan dikim sertifikası takdim edildi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAKAN BAK “BARIŞ İÇİNDE YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
- 02YAZ SPOR OKULLARINDA YÜZME HEYECANI
- 03DEM PARTİ'DEN ŞİDDETE KARŞI YÜRÜYÜŞ”
- 04AK PARTİ’DEN COŞKULU DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI
- 05HÜDA PAR’DAN KARMA EĞİTİME İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ
- 06BAĞIMSIZ BATMAN GAZETESİ 2. YILINI KUTLADI
- 07FİRARİ HÜKÜMLÜ YOLCU MİNİBÜSÜNDE YAKALANDI
- 08ŞEYH HEVİNDA ZİYARETGÂHI RESTORE EDİLİYOR
- 09Bakan Bak, Batman'da Külliye ve Kütüphanede İncelemelerde Bulundu
- 10Kardelen Mahallesi'nde Korkutan Yangın
- 11Batman'da Motosiklet ile Bisiklet Çarpıştı: 2 Yaralı
- 12BAKAN BAK, BATMAN’A GELİYOR
- 13“BATMAN ŞEHİR HASTANESİ’NE DE ÖDENEK BULUNMALIDIR”
- 14EKİNCİ “SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜM İÇİN KÖPRÜ OLACAĞIZ”
- 15235 ASANSÖR MÜHÜRLENEREK KULLANIMA KAPATILDI




Henüz Yorum yok