Cezaevlerinde yaşam koşulları tartışma yarattı
Raporda, cezaevlerinde uzun süredir devam eden hak ihlallerinin bu yıl daha da ağırlaştığına dikkat çekildi. İncelemelere ilişkin açıklamayı yapan Batman Barosu İnsan Hakları Koordinatörü Av. Rostem Siyahtaş, özellikle sağlık hakkına erişimde ciddi sorunlar yaşandığını belirtti.
Rapora göre, mahpusların hastane sevkleri ya çok geç yapılıyor ya da hiç gerçekleştirilmiyor, ilaçlara erişimde ise uzun gecikmeler yaşanıyor. Ayrıca bir mahpusun “kamerasız bir odada yaklaşık bir saat boyunca ters kelepçeli tutulduğu” yönündeki iddia da raporda yer aldı. Siyahtaş, acil durumlarda dahi sevklerin aksadığını vurgulayarak, sağlık hizmetlerine erişimin “kritik seviyede sorunlu” olduğunu ifade etti.
Rapordaki en çarpıcı tespitlerden biri ise Beşiri Cezaevi Kampüsü’ne ilişkin oldu. Yaklaşık 5 bin mahpusun bulunduğu kampüste, lağım sularının cezaevi çevresinde açıkta bırakıldığı, özellikle yaz aylarında kokunun dayanılmaz boyutlara ulaştığı aktarıldı. Mahpusların, lağım kokusu nedeniyle koğuş pencerelerini poşetle kapatmak zorunda kaldığı belirtildi. Sorunun 4–5 yıldır bilindiğini ancak bugüne kadar hiçbir kurumun çözüm için adım atmadığını söyleyen Siyahtaş, “Bu tablo insan onuruna aykırıdır” dedi. Açıklamanın sonunda konuşan İHD Batman Şube Eşbaşkanı Av. Ahmet Şiray ise kendilerine iletilen başvuruların “vahim düzeyde” olduğunu belirterek, tüm şikâyetlerin takipçisi olacaklarını vurguladı. Şiray, cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerinin giderilmesi için yetkilileri sorumluluk almaya çağırdı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KAYMAKAM BÖYÜK, 9 KÖYDE TALEPLERİ DİNLEDİ
- 02ANNE VE BEBEK SAĞLIĞINA EVDE TAKİP
- 03GERSAN ELEKTRİK ABD PAZARINDA!
- 04BEŞEVLER VE HUZUR MAHALLELERİNDE PARKE YAMA ÇALIŞMASI
- 05FERDİ KURT’UN EKİBİNE AHMET AŞSIZ KATILDI
- 06VALİ CANALP’TEN KAYMAKAM ARSLANŞAHİN’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
- 07BATMAN'IN LEZZET HİKAYESİ YAZILACAK
- 08VALİ CANALP “AİLEYİ VE TOPLUMU MERKEZE ALAN BİR SİSTEM KURDUK”
- 0919 MAYIS HAVUZU YİNE EN TEMİZ HAVUZ OLDU
- 10BATMAN’IN SICAĞINA RENKLİ DOKUNUŞ
- 11Venezuelalı forvet Cordova, Batman Petrolspor’da
- 12UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA 6 KİŞİ CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
- 13600 TON ATIK LASTİK GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILDI
- 14TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR
- 15MHP’DEN BAKAN MEMİŞOĞLU'NA BATMAN'IN SAĞLIK RAPORU




Henüz Yorum yok