AİHM’nin Hasankeyf kararına tepki
AİHM’nin Hasankeyf kararına tepki
Diyarbakır ve Batman'daki sivil toplum örgütleri, Hasankeyf'te bir araya gelerek Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) kararına tepki amaçlı basın açıklaması yaptı.
1
‘KARARI TANIMIYORUZ’
TMMOB, İnsan Hakları Derneği (İHD), KESK'e bağlı sendikalar, HDP Batman İl Örgütü, Ekoloji Derneği, Hasankeyf Yaşatma Girişimi temsilcileri ile HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, HDP Batman Belediyesi Eşbaşkan Adayı Mehmet Demir, Hasankeyf Eşbaşkan adayları Zozan Şimşek ve Mecid Tokdemir'in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) Hasankeyf ile ilgili bir süre önce aldığı karara tepki gösterdi. Hasankeyf Seyir Terasındaki eylemde ilk olarak Hasankeyf Yaşatma Girişimi Sözcüsü Rıdvan Ayhan konuştu. Ayhan, en ufak bir mücadelenin Hasankeyf ve Hasankeyfliler için önemli olduğunu vurguladı. AİHM kararının kendilerini yaraladığını ifade eden Ayhan, “Kararı tanımıyoruz” dedi.
HDP Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki ise AİHM'nin insanlığın 12 bin yıllık tarihine sahip olduğu Hasankeyf'e haksızlık ettiğini ifade ederek, “AİHM son zamanlarda usulden kararlar ile başvuruları reddediyor. AİHM Hasankeyf dosyasına bakamaz mıydı? Hiç kuşkunuz olmasın ki inceleyebilirdi. İnceleme yapılmadan reddedilmesi milyonların gözünde AİHM'i tartışılır hale getirmiştir. AİHM kendini gözden geçirmelidir. Tüm bu kararlara rağmen Hasankeyf mücadelesini sürdüreceğiz” şeklinde konuştu. STÖ’ler adına ortak açıklamayı okuyan TMMOB Batman İl Koordinasyon Kurulu Sözcüsü Eyüp Yağız da Dicle kenarındaki tarihi mirasın 12 bin yıldır korunduğuna dikkat çekerek, çatışmalı sürecin fırsat bilinip Hasankeyf'in ölümünün hızlandırıldığını ifade etti.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAKAN BAK “BARIŞ İÇİNDE YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
- 02YAZ SPOR OKULLARINDA YÜZME HEYECANI
- 03DEM PARTİ'DEN ŞİDDETE KARŞI YÜRÜYÜŞ”
- 04AK PARTİ’DEN COŞKULU DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI
- 05HÜDA PAR’DAN KARMA EĞİTİME İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ
- 06BAĞIMSIZ BATMAN GAZETESİ 2. YILINI KUTLADI
- 07FİRARİ HÜKÜMLÜ YOLCU MİNİBÜSÜNDE YAKALANDI
- 08ŞEYH HEVİNDA ZİYARETGÂHI RESTORE EDİLİYOR
- 09Bakan Bak, Batman'da Külliye ve Kütüphanede İncelemelerde Bulundu
- 10Kardelen Mahallesi'nde Korkutan Yangın
- 11Batman'da Motosiklet ile Bisiklet Çarpıştı: 2 Yaralı
- 12BAKAN BAK, BATMAN’A GELİYOR
- 13“BATMAN ŞEHİR HASTANESİ’NE DE ÖDENEK BULUNMALIDIR”
- 14EKİNCİ “SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜM İÇİN KÖPRÜ OLACAĞIZ”
- 15235 ASANSÖR MÜHÜRLENEREK KULLANIMA KAPATILDI




Henüz Yorum yok