Batmanlı çiftçilerin mağduriyeti sürüyor
Batman'da Sol Sahil Sulama Kanalı'ndan bir türlü su alamayan çiftçilerin sıkıntısı bitmek bilmiyor. Sulama kanalından mısır tarlaları için su alamadıklarını söyleyen merkeze bağlı Kuyubaşı köyündeki çiftçiler, yetkililerin konuya duyarsız kalmasından şikâyetçi.
Tarlalarını kurumasın diye bin bir türlü güçlükle sulayan çiftçiler, tarlalarının altından geçen Sol Sahil Sulama Kanalı'ndan akan sudan havuzlarına vana takılmadığı için faydalanamadıklarını belirterek, yetkililerin yaşadıkları soruna bir çözüm bulmasını bekliyorlar.
Yaşadıkları sorunu defalarca bildirmelerine rağmen kimsenin konuyla ilgilenmediğini ifade eden çiftçilerden Mehmet Nurullah Gönülaçar, "Kanalda su var ama faydalanamıyoruz." diyerek tepkisini dile getirdi.
Mağduriyetinin son bulmasını isteyen Gönülaçar, "Bütün herkesin suyu geliyor, sadece bizim suyumuz gelmiyor. Su borumuz burada. Ortadaki geliyor ama bizimki gelmiyor. Sol Sahil Sulama Birliği, 'Çiftçi Kayıt Sistemi'niz (ÇKS) yok.' diyor. ÇKS yok ama bütün araziyi babamın, amcamın adına ben işletiyorum. Bu sene yeni ektim ve doğrudur, size üye değilim. Gelip üyeliği yaparım ama istiyoruz ki suyumuz gelsin. Orta taraftan su geliyor ama buraya akmıyor. Kendi imkânlarımızla su çekiyoruz." dedi.
Sadece kendi sularının akmadığını sözlerine ekleyen Gönülaçar, "Sol Sahil Sulama Birliği Başkanı 'Gidip dolaşmışız, bütün mısırlar sulanmış.' diyor ama bizim hiçbir mısırımız sulanmamış. Kendi imkânlarımızla, traktörle günlük 250 TL mazot parasını verip, 24 saat nöbet tutuyoruz ve 200 metre buraya su getiriyoruz. Herkesin var, sadece bizim suyumuz yok. Gelip bir çare bulsunlar. Sol Sahil Sulama Birliği yetkilileri bir gün dahi buraya gelmediler. Sol Sahil Sulama Birliği uğraşmadığı için suyumuz yok. Mağduriyetimiz devam ediyor. Sayın Valimize sesleniyoruz: Bir çare bulun bize." şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAKAN BAK “BARIŞ İÇİNDE YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
- 02YAZ SPOR OKULLARINDA YÜZME HEYECANI
- 03DEM PARTİ'DEN ŞİDDETE KARŞI YÜRÜYÜŞ”
- 04AK PARTİ’DEN COŞKULU DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI
- 05HÜDA PAR’DAN KARMA EĞİTİME İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ
- 06BAĞIMSIZ BATMAN GAZETESİ 2. YILINI KUTLADI
- 07FİRARİ HÜKÜMLÜ YOLCU MİNİBÜSÜNDE YAKALANDI
- 08ŞEYH HEVİNDA ZİYARETGÂHI RESTORE EDİLİYOR
- 09Bakan Bak, Batman'da Külliye ve Kütüphanede İncelemelerde Bulundu
- 10Kardelen Mahallesi'nde Korkutan Yangın
- 11Batman'da Motosiklet ile Bisiklet Çarpıştı: 2 Yaralı
- 12BAKAN BAK, BATMAN’A GELİYOR
- 13“BATMAN ŞEHİR HASTANESİ’NE DE ÖDENEK BULUNMALIDIR”
- 14EKİNCİ “SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜM İÇİN KÖPRÜ OLACAĞIZ”
- 15235 ASANSÖR MÜHÜRLENEREK KULLANIMA KAPATILDI




Henüz Yorum yok