HASANKEYF KIRSALINA 40 MİLYON TL’LİK ALTYAPI HAMLESİ
Dicle Elektrik, Hasankeyf’in turizm potansiyeline uygun şekilde güçlü ve sürdürülebilir enerji altyapısı oluşturmak için kapsamlı bir yatırım planı hazırladı.
2025 yılı içinde tamamlanması hedeflenen çalışmalar, 24 köyde elektrik hizmetinin kalitesini yükseltecek. Turistik değeri ve tarihi dokusuyla öne çıkan Batman’ın Hasankeyf ilçesi, Dicle Elektrik’in bölgeye yapacağı yeni yatırımla daha güçlü ve kesintisiz enerji altyapısına kavuşacak. Kayıpsız, kesintisiz ve kaliteli enerji hizmeti sunma hedefiyle çalışmalarını sürdüren Dicle Elektrik, 2025 yılı yatırım planları kapsamında Hasankeyf kırsalında yer alan 24 köyde toplam 40 milyon TL’lik şebeke güçlendirme yatırımı gerçekleştireceğini duyurdu. Yapılacak çalışmaların tanıtımı ve yerel paydaşlarla istişare amacıyla düzenlenen çalıştayda, yatırımın bölge halkına sağlayacağı katkılar ele alındı.
YATIRIMLARLA BÖLGENİN SOSYAL VE EKONOMİK GELİŞİMİ DESTEKLENECEK
Dicle Elektrik’in yatırımlarını anlattığı çalıştay, aynı zamanda Hasankeyf Kaymakamlığı görevini de yürüten Batman Vali Yardımcısı Mehmet Ali İmrak başkanlığında gerçekleştirildi. İlçeye bağlı 24 köy muhtarının da katıldığı toplantıda konuşan Dicle Elektrik Gercüş ve Hasankeyf İlçe Yöneticisi Gökhan Tan, yatırımın yalnızca enerji altyapısını değil, bölgenin sosyal ve ekonomik gelişimini de destekleyeceğini ifade etti. Tan “Amacımız, Hasankeyf’in kırsal mahallelerine en kaliteli ve sürdürülebilir enerji hizmetini sunmak. Bu doğrultuda imkânlarımızı seferber ederek 40 milyon TL’lik bir yatırımı hayata geçiriyoruz” diye konuştu.
MUHTARLARDAN YATIRIM MEMNUNİYETİ
Çalıştayda Dicle Elektrik yetkilileri tarafından teknik detayları paylaşılan yatırım kapsamında sahada yürütülecek faaliyetler ve zaman planlaması da muhtarlarla paylaşıldı. Aynı zamanda köy muhtarlarının talepleri ve önerileri de dinlenerek yatırım planına katkı sağlandı. Katılımcı muhtarlar ise yapılan bilgilendirme ve planlanan yatırımlardan duydukları memnuniyeti dile getirerek, yapılacak bu hizmetlerin bölge halkının yaşam kalitesini artıracağı görüşünü paylaştı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAKAN BAK “BARIŞ İÇİNDE YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
- 02YAZ SPOR OKULLARINDA YÜZME HEYECANI
- 03DEM PARTİ'DEN ŞİDDETE KARŞI YÜRÜYÜŞ”
- 04AK PARTİ’DEN COŞKULU DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI
- 05HÜDA PAR’DAN KARMA EĞİTİME İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ
- 06BAĞIMSIZ BATMAN GAZETESİ 2. YILINI KUTLADI
- 07FİRARİ HÜKÜMLÜ YOLCU MİNİBÜSÜNDE YAKALANDI
- 08ŞEYH HEVİNDA ZİYARETGÂHI RESTORE EDİLİYOR
- 09Bakan Bak, Batman'da Külliye ve Kütüphanede İncelemelerde Bulundu
- 10Kardelen Mahallesi'nde Korkutan Yangın
- 11Batman'da Motosiklet ile Bisiklet Çarpıştı: 2 Yaralı
- 12BAKAN BAK, BATMAN’A GELİYOR
- 13“BATMAN ŞEHİR HASTANESİ’NE DE ÖDENEK BULUNMALIDIR”
- 14EKİNCİ “SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜM İÇİN KÖPRÜ OLACAĞIZ”
- 15235 ASANSÖR MÜHÜRLENEREK KULLANIMA KAPATILDI




Henüz Yorum yok