
Demokrasi Platformu: “Irkçılık bir insanlık suçudur”
Batman Demokrasi Platformu Afyon, Ankara ve Konya’da Kürt işçilere yapılan saldırıyı kınadı.
Platform adına açıklamayı okuyan Dönem Sözcüsü Deniz Topkan saldırıların son bulması gerektiğini söyledi. Topkan açıklamasında şunları söyledi: “Afyon'da Kürt işçilere yapılan ırkçı saldırıda 7 işçi yaralandı. Ankara'da Kürt aile saldırıya uğradı, 4 kişi yaralandı. Konya'da Kürt aile saldırıya uğradı, saldırıda 43 yaşındaki Hakim DAL isimli vatandaş yaşamını yitirdi. Mevsimlik işçiler hemen hemen her yıl ırkçı saldırılara uğramaktadırlar.
Mevsimlik işçi olarak memleketlerinden farklı illerde çalışmaya giden emekçi vatandaşların her yıl ırkçı saldırılara uğruyor olması, saldırıların sistematik ve ırkçı saiklerle yapıldığını göstermektedir. Irkçı saldırıların cezasız bırakılması yeni saldırılara davetiye çıkarmakta, ırkçı saldırıların faillerini cesaretlendirmektedir. “Irkçılık, hastalıktır” genel kanı ve söylemin aksine "ırkçılığın bir tercih olduğunu” ve ırkçı saldırıların faillerinin bile isteyerek işledikleri ırkçı suçlarının cezalarını çekmeleri gerektiğini, ırkçılığın hastalık kabul edilmesi söyleminin ancak cezasızlığa hizmet ettiğini belirtmekte fayda görüyoruz.
Batman Demokrasi Platformu; yaşamını yitiren Hakim Dal’a Allah’tan rahmet diyor, ailesine başsağlığı diliyor, yaralı işçilere geçmiş olsun dileklerinde bulunuyor, acil şifalar diliyoruz. Irkçı saldırıları ve saldırılara zemin hazırlayan zihniyeti kınadığımızı, ırkçı saldırıların bir an önce son bulması gerektiğini, ırkçı saldırı failleri hakkında etkin ve tarafsız soruşturma başlatılmasını talep ediyor, Irkçı saldırılarda cezasızlık politikasının terk edilmesi gerektiğini belirtiyoruz.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“KAÇAK YAPILARA GÖZ AÇTIRMIYORUZ”
- 02KALDIRIM İŞGALLERİNE GEÇİT YOK
- 03İŞ İNSANI RAMAZAN TOY, MHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI OLDU
- 04EZİDÎ YURTTAŞLARIN MAĞDURİYETİ CEVDET YILMAZ’A SORULDU
- 05EN SICAK İL BATMAN OLACAK
- 06UYUŞTURUCUYA KARŞI TOPLUMSAL SEFERBERLİK ÇAĞRISI
- 07ARSLAN: SUSANLAR DA SORUMLUDUR
- 08ADSM’den çocuklara yönelik örnek uygulama
- 09KAPLAN’DAN MİKRO ESNAFA DESTEK ÇAĞRISI
- 10GAZETECİYE SORUŞTURMA ÜZÜNTÜ VERİCİ
- 11“HİZMET KALİTESİ VE İŞ BİRLİĞİ GÜÇLENİYOR”
- 12UMUT KERVANI, BİNLERCE AİLEYE UMUT OLDU
- 13 Eşit ve Özgür Yaşamı Destekleme Derneği kuruldu
- 14HAZİRAN’DA 64 BİN YOLCUYA HİZMET VERİLDİ
- 15RAMANLI’DAN ÇÖZÜM SÜRECİNE DESTEK
Henüz Yorum yok