OSB’DE ARSA TAHSİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI
Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yeni arsa tahsis süreci başladı. Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği’nin ‘Arsa Tahsisi’ başlıklı 55. maddesi kapsamında, Batman OSB’de tahsisi yapılacak parseller için başvurular 03 Kasım – 23 Kasım 2025 tarihleri arasında alınacak.
Başvurular, meydip.sanayi.gov.tr adresi üzerinden 3 hafta boyunca çevrimiçi olarak yapılabilecek. Tahsis edilecek alanlara ilişkin harita bilgileri aynı internet adresinde yer alırken, tahsis şartları, parsel bazlı metrekare fiyatları ve detaylı bilgiler Batman OSB Bölge Müdürlüğünden temin edilebilecek.
SON BAŞVURU 23 KASIM
Yapılacak tahsis başvuruları, tip değerlendirme tablosuna göre puanlama esasına dayanarak değerlendirilecek. Kriter sayısı ve ağırlıkları ise OSB’lere göre farklılık gösterebilecek.
OSB ARSA TAHSİSİ ŞARTLARI
Arsa tahsisi tamamen bedelsiz yapılacak. Altyapı katılım payı metrekare birim fiyatı 700 TL olarak belirlendi. Tekstil sektöründe faaliyet gösteren firmaların başvuruları Samanyolu OSB üzerinden alınacak; bu nedenle Oymataş OSB’ye yapılan tekstil başvuruları değerlendirilmeyecek. Her firmanın sadece bir parsel için başvuru hakkı bulunuyor. Birden fazla parsel için yapılan başvurular geçersiz sayılacak. Gıda parsellerine yalnızca gıda üretimi yapacak firmalar başvurabilecek. 30 Haziran 2025 tarihli yönetim kurulu kararı gereğince, altyapı katılım payının %50’si peşin, kalan tutar ise 3 yıl içinde, yılda iki eşit taksitte ödenecek. Batman OSB yönetimi, yatırımcıların belirtilen tarihler arasında başvurularını eksiksiz olarak tamamlamaları gerektiğini vurguladı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ŞANSİ, TÜGVA YAZ OKULU ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU
- 02RAMANLI: YURT DIŞI UÇUŞLAR BAŞLAMALI
- 03GENEL BAŞKAN SERT’TEN BATMAN’DA YOĞUN TEMAS
- 04ÇETİN: DEVLETİMİZİN BEKASI HER TÜRLÜ HESABIN ÜZERİNDEDİR
- 05EKMEN: ADLİ TATİL, ADALETİN DE TATİLE ÇIKMASI ANLAMINA GELMEMELİ
- 06BAYRAM DEMİRHAN BATSO BAŞKAN ADAYLIĞINI AÇIKLADI
- 07 İMZALAR ATILDI
- 08MERETO’NUN ZİRVESİNDE MÜZİK, DOĞA VE YILDIZLARLA UNUTULMAZ GECE
- 09İDDİALARIN AYDINLATILMASI İSTENDİ
- 10746. HAFTADA KAYIP AYDIN AY İÇİN ADALET TALEBİ
- 11ZABITADAN PİDECİLERE DENETİM
- 12PWK, ŞEYH ABDURRAHİM'İ MEZARI BAŞINDA ANDI
- 13DOA İLE HEM ÇEVRE HEM VATANDAŞ KAZANIYOR
- 14KAYMAKAM ARSLANŞAHİN’DEN ÇARŞI ESNAFINA ZİYARET
- 15AĞAÇ VE FİDANLARA CAN SUYU




Henüz Yorum yok