
"İnternet Güvenliği ve Telefon Bağımlılığı" konulu seminer düzenlendi
Batman Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Batman Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliği ile düzenlenen "Meslek Liseleri Aileler Buluşuyor Projesi" kapsamında çağımızın en büyük problemlerinden biri olan "İnternet Güvenliği ve Telefon Bağımlılığı" konulu seminer düzenlendi.
Batman Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Keskin, seminerde yaptığı açıklamada, bilim ve teknolojinin her geçen gün hayatı kolaylaştırdığını ancak teknolojinin ve internetin amacına uygun kullanılmadığı ve güvenlik önemlerinin yeterince alınmadığı durumlarda hem gençlerin hem de ebeveynlerinin olumsuz etkilenmesinin söz konusu olabileceğini vurguladı.
Son yıllarda Türkiye’de neredeyse her çocuğun internet kullanıcısı olduğunu ve ailelerin çocuklar üzerinde kontrolünü giderek kaybettiğini söyleyen Keskin, hem çocukların hem de ailelerin sanal ortamda güvenli olmadıklarını ve uzun süreli internet kullanımının bağımlılık yaptığını söyledi.
Batman Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Mehmet Kardaş, "İçinde bulunduğumuz teknoloji çağı hem hayatımızı kolaylaştırıyor hem de yeni sıkıntıları beraberinde getiriyor. Yetişkinlerin, uzun saatler boyunca meşgul olduğu cep telefonu, tablet, televizyon, elektronik oyunlar çağımızın kaçınılmaz zorunlulukları gibi gözükse de sadece yetişkinler için değil çocuklar için de ortaya çıkardığı bağımlılıkla birlikte sakıncalar doğuruyor." dedi.
Türkiye'de ve dünyada çok ciddi bir sorun olan madde bağımlılığı kadar internet güvenliği ve telefon bağımlılığının da giderek artan ve tedavi edilmesi gereken bir sorun haline geldiğini vurgulayan Kardaş, koruyucu ve önleyici hizmetler kapsamında her yıl eğitim ve seminer faaliyetleri düzenlediklerini, özellikle "İnternet Güvenliği ve Telefon Bağımlılığı" konusunda yapılacak olan faaliyetlere önem verdiklerini belirtti.
Seminere katılan öğrenci velisi Orhan Kartal, programın çok bilgilendirici bir seminer olduğunu belirterek, “Bilişim yasası hakkında önemli bilgiler edindik. Bu konuda ne gibi haklarımızın olduğunu öğrendik. Örneğin, sosyal medya üzerinde yapılan hakaretleri kaydedip suç duyurusunda bulunabiliriz. Her zaman internette karşılaştığımız ama bilmediğimiz konuları öğrendik. Casus yazılımlar ve solucanlar gibi. Artık interneti daha bilinçli kullanacağız. Seminer sayesinde internet hususunda bilmediğimiz bilgilerin de olduğunu fark ettik." şeklinde konuştu.
Seminere iştirak eden Batman Emniyet Müdürlüğü personelleri de tüm katılımcılara "Sanal Dünyada Güvende misiniz" konulu broşür dağıttı.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ODUNCU:BU SESSİZLİK KABUL EDİLEMEZ
- 028 YAPI KONTROLLÜ ŞEKİLDE YIKILDI
- 03HASANKEYF’TE GECE IŞIKLARI TARİHLE BULUŞTU
- 04TPAO BULVARININ KALDIRIMLARI YIKANDI
- 05HAVALİMANINDA UYUŞTURUCU OPERASYONU: 1 KİŞİ TUTUKLANDI
- 06BATMAN TIMOKLULAR DERNEĞİ’NDEN FİNAL MAÇI DAVETİ
- 07BELEDİYEDEN ÜCRETSİZ KANSER TARAMASI
- 08VALİLİKTEN ÖĞRENCİLERE MATEMATİK KURSU
- 09HASANKEYF’İN GELECEĞİ İÇİN PROJELER MASAYA YATIRILDI
- 10PETROLSPORLU MİNİKLERDEN 5 MADALYA
- 11BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN BASIN BAYRAMI MESAJI
- 12Fırat: “Basının Susturulması, Bir Ülkenin Geleceğini Karartır”
- 13ÇAMLITEPE MEZRASI MODERN YOLA KAVUŞUYOR
- 14Asma’dan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı
- 15BASIN, DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR
Henüz Yorum yok