
"Sağlıklı bebekler" için köy ve mezraları dolaşıp aşı yapıyorlar
Batman’ın Kozluk ilçesi Tuzlagözü Sağlık Ocağında görevli aşılama ekipleri "sağlıklı bebekler" için köy ve mezraları dolaşarak aşı yapıyorlar.
Batman’ın Kozluk (Hazo) ilçesi Tuzlagözü (Melefa) köyünde görevli bayan hemşire "bebek sağlığı" için her ay düzenli bir şekilde ilçeye bağlı köy ve mezralarda aşılama hizmetinde bulunuyor.
Köylülere hem Kürtçe hem de Türkçe bilgi veren hemşire gittiği köylerde ilgiyle karşılanıyor. Bebeklerinin sağlığı için sağlık ocaklarına gitme imkânı olamayan uzak köy ve mezralarda yaşayan aileleri gezerek aşılama hizmetinde bulunan Tuzlagözü Sağlık Ocağında görevli Hemşire İlknur Taşar, yaşadıkları zorluklara rağmen mesleklerini severek yaptığını belirtti.
Her ay düzenli bir şekilde günü gününde aşılamalarını yaptıklarını söyleyen Taşar, "Bizim buraya geliş amacımız aşı yapmak, aşılamanın amacı da o bakteriyle karşılaşınca hastalık yapmasını önlemek. Bunun için aşıları zamanında yapmaya çalışıyoruz. Günü gününde yapmaya çalışıyoruz. Çocuklarımızın sağlığı için kilometrelerce yol alıp dağları aşıyoruz. Uçurumlu yolların kenarından dahi geçerek uzaktaki çocuklarımızın sağlıkları için çabalıyoruz. Zor şartlarda çalışıyoruz fakat işimizi severek yaptığımız için bizim için bir sorun teşkil etmiyor. Onların sağlığı için buradayız." ifadelerini kullandı.
Her ay 50 bebeğe sağlıkları için aşı yaptıklarını söyleyen Taşar, "Şu an Beşkonak köyündeyiz. Rabia Demir’in aşısını yapmaya geldim. Her ay 4-5 köy ve mezralarına çıkıyoruz. Yaşadığımız zorluklar var fakat mesleğimizi severek yapıyoruz. Çünkü kutsal bir meslek ve kutsal bir görev." dedi.
Sözleşmeli olarak çalıştığını ve hakları olan kadroya alınmaları gerektiğini de belirten ve yetkililere seslenen Taşar, "İstediğimiz hakkımız olan kadroyu almak. Bu yasa tasarısıyla ilgili zaten Mecliste görüşme yapılacak dendi. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Biz yetkililerden kadro bekliyoruz. Hak yerini bulsun." dedi.
Her ay bebeklerine düzenli aşılama yapıldığı için sevindiklerini söyleyen köylüler ise bebeklerin geleceği için bu aşılamaların devam etmesini istediler.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ULAŞIM MASTER PLANI HAZIRLIĞI BAŞLADI
- 02“BU YATIRIMLAR YENİ DEĞİL”
- 03İNSAN KAÇAKÇILIĞINA KARŞI TOPLANTI
- 04178 TON TIBBİ ATIK BERTARAF EDİLDİ
- 05ZEHİR TACİRLERİNE BÜYÜK DARBE: 8 TUTUKLAMA
- 06Sason’da ikinci tur köy ziyaretleri
- 07Vali Canalp, Sason Cobet Yaylasında ilk bal sağımına katıldı
- 08Hasankeyf Kaymakamı İmrak, 100'ncü hane ziyaretini gerçekleştirdi
- 09Belediye, Kentsel Dönüşüm Projesi için geri sayımı başlattı
- 10Belediye itfaiyesinden yangınlara karşı hayat kurtaran uyarılar
- 11Batman Üniversitesi’nde bu yıl 2602 yeni öğrenci kontenjanı
- 12BATMAN’DA MEZARLIK HİZMETLERİ ARALIKSIZ SÜRÜYOR
- 13BATMANLI GENÇ İŞ İNSANI SERHAT AKSOY'UN LONDRA’DAKi BAŞARISI
- 14VALİ CANALP, MÜDÜRLERİ MAKAMINDA KABUL ETTİ
- 15BATMANLI HEMŞEHRİMİZE ÖNEMLİ GÖREV
Henüz Yorum yok