1000 M3’LÜK SU DEPOSU KURULUYOR
Batman Belediyesi, kentin büyüyen yerleşim ihtiyaçlarına cevap verecek önemli bir altyapı yatırımını daha hayata geçiriyor.
Binatlı bölgesine yakın noktada, Hasankeyf yolu üzerinde gelişmekte olan yeni yerleşim alanlarının içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla 1000 metreküplük modern bir içme suyu deposunun yapımına başlandı.
Yeni konut projelerinin planlandığı bölgede, yerleşime başlanmadan önce altyapı eksikliklerinin giderilmesi adına önleyici adımlar atılıyor.
Batman Belediyesi Su ve Kanalizasyon (BASKİ) Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında inşa edilen su deposu, bölge halkının temel ihtiyacı olan içme suyunun kesintisiz temini için kritik rol üstlenecek.
Saniyede 65 litre debiye sahip su kaynağına entegre edilmesi planlanan depo, hem mevcut su kapasitesini artıracak hem de olası su kesintilerinin önüne geçilmesini sağlayacak. Su depos aynı zamanda olası susuzluk ve altyapı arızalarında bölgeye yedekleme imkânı da sağlayarak su temininde sürdürülebilirliği güvence altına alacak.
Belediye yetkilileri, sağlıklı kentleşmenin öncelikle güçlü altyapıyla mümkün olduğunu vurgulayarak, yeni yerleşim bölgelerinde yol, kanalizasyon, içme suyu ve enerji gibi temel ihtiyaçların planlı şekilde çözüme kavuşturulduğunu belirtti.
Yeni depo inşaatının, yerleşimlerin başlamasından önce tamamlanarak faaliyete geçmesi hedefleniyor. Böylece bölgede ikamet edecek vatandaşların, taşındıkları ilk günden itibaren sağlıklı ve kesintisiz içme suyuna erişimi sağlanmış olacak.
.jpg)

Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Esnaf odası sağlık alanında önemli bir protokole daha imza attı.
- 02ETKİNLİK SONRASI YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
- 03SÜREÇ KRİTİK, BASIN ÖZGÜR OLMALI
- 04EMEKÇİLER MEYDANLARA AKTI
- 05BATMAN ÇAYI, TRAFİĞE KAPATILDI
- 06ENGELLİ ŞARJ İSTASYONLARI BAŞTAN SONA YENİLENDİ
- 07BEŞİRİ CEZAEVİ’NİN SU SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR
- 08Sendikalar ve STK’lar Batman’da 1 Mayıs’ta birleşti
- 09OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 10DOLANDIRICILIK OPERASYONUNDA 5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
- 11M. FEYYAZ EKMEN VEFATININ 5. YILINDA MEZARI BAŞINDA ANILDI
- 12AHMED-İ HANİ MESİRE ALANI İNCELENDİ
- 13CEM ŞİVAN ERGÜL SARAYBOSNA’DAN BÜYÜK ÖDÜLLE DÖNDÜ
- 142 GÜNDE 12 KAMYON ATIK TAŞINDI, 50 TONLUK TEMİZLİK YAPILDI
- 15Yedi-İki Robotik ve Teknoloji Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu




Henüz Yorum yok