
İşsizlikle mücadele için bir eylem planı hazırlanmalı
Muhammet Şerif Durmaz beraberindeki heyetle, iş sektöründeki STK’lara yönelik başlatılan program kapsamında Genç Askon Batman Şube Başkanlığını ziyaret etti.
Ziyarette, HÜDA PAR heyetini Genç Askon Başkanı Serkan Şahin ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.
Genç nüfusun çalışma hayatında karşılaştığı sorun ve sıkıntıların konuşulduğu ziyarette, gençlerin geleceğe dair kaygılarının asgari seviyeye düşürülmesi için yapılması gerekenler konusunda fikir alış verişinde bulunuldu.
“İşsizlik en çok gençleri vuruyor”
Ziyarette işsizlik rakamlarıyla ilgili konuşan Durmaz, “Açıklanan işsizlik rakamlarına bakarak her dört gençten biri işsizdir. Üniversite mezunu olup iş bulamayanların sayısı gün geçtikte artmaktadır. Gençlerimiz gelecek kaygısı taşıyor. İşsizlik en çok gençleri vuruyor. Sokağa inip ‘Sizin en önemli sorununuz nedir?’ diye sorduğumuzda, insanların çoğu işsizlik ve ekonomi sorununu dile getirecek. Bu bir sorundur. Sorunun çözümü için atılacak en önemli adım bu süreçte işsizlikle mücadele için bir eylem planı hazırlamaktır.” şeklinde konuştu.
“Pansuman çözümler değil mutlak çözümler olmalı”
Zamların vatandaşları zor durumda bıraktığını söyleyen Durmaz, “Bir yandan pandemi süreci, bir yandan işsizlik, bir yandan zamlar, diğer yandan ekonomik kaygılar. Toplum bu gidişattan mustarip. İşsizliğe bir çözüm üretilemez ise sosyal ve siyasal sıkıntılar kaçınılmaz olur. İşin ehemmiyetine vurgu yaparak şunu diyoruz ki, bir an önce işsizliğe bir çözüm bulunmalı, özellikle diplomalı gençler başta olmak üzere işsizleri iş sahibi yapacak çözümler hayata geçirilmelidir. Var olan sorunları halının altına süpürmek ya da yokmuş gibi davranmak sorunu ortadan kaldırmadığı gibi daha da içinden çıkılmaz hale getirmektedir. O yüzden pansuman çözümler değil mutlak çözümler olmalıdır.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01RTÜK’ten Batman Rektörüne ziyaret…
- 02570 ARILI SEPET KOVANI DAĞITILDI
- 03SULAMA KANALLARINA SU VERİLDİ
- 04KURBANLIKLAR PAZARDA
- 05SAĞLIKLI YAŞAM YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI
- 06“SASON ÇİLEĞİ, DÜNYA PAZARINDA YERİNİ ALACAK”
- 07Cansuyu Derneği Batman’da kurban çalışmalarına hazır
- 08ATIK PİL KAMPANYASI DEVAM EDİYOR
- 09MALABADİ’DE ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
- 10DİCLE ELEKTRİK ENERJİ ALTYAPISINI GELECEĞE TAŞIYOR
- 11BATMANLI GENÇLER ALS’YE UMUT OLDU, BATGEV SAHİP ÇIKTI
- 12KÖY OKULU TÜRKİYE FİNALİNE KALDI
- 13BAHÇEVAN OCAKBAŞI AÇILDI
- 14AYKOME’NİN ETKİLERİ GÖRÜLMEYE BAŞLANDI
- 15TEMİZ PARKLAR İÇİN EL ELE
Henüz Yorum yok