Paket Servisi Yapan Esnaf Kısıtlamaların Kaldırılmasını İstiyor
Paket Servisi Yapan Esnaf Kısıtlamaların Kaldırılmasını İstiyor
‘İş yapamıyoruz’
Covid-19 salgını nedeniyle Türkiye’de alınan yeni kısıtlama tedbirleri nedeniyle sadece paket servisi ve gel-al servisi yapan lokanta esnafı, işlerinin yarı yarıya düştüğünü, kepenk kapatmamak için çalıştıklarını söyledi.
Salgınla mücadele kapsamında aylardır belirli kısıtlamalar altında ayakta durmaya çalışan esnaf, iş yapamamaktan şikâyetçi. Covid-19 tedbirleri kapsamında uzun bir zaman kepenkleri kapalı kalan ve iş yapamayan esnafın endişesi, iflas edip iş yerlerini kapatmak zorunda kalmak olduğunu belirtti. Batman’daki lokanta sahipleri, kısıtlamaların kendilerini ciddi anlamda mağdur ettiğini vurguladı. Mağduriyetlerinin giderilip masada yemek yeme yasağının kaldırılmasını isteyen esnaf, yetkililere çağrıda bulundu.
‘SADECE PAKET SERVİSİ BİZİ KURTARMIYOR’
Kısıtlı da olsa içerde yemek servisi yapılmasına en kısa sürede izin verilmesi gerektiğini söyleyen lokanta işletmecisi Kamuran Demirel, “Yaklaşık 5 aydır kapalı kaldık. Bu da bizi çok etkiledi. Ödemelerimizi yapamadığımızdan dolayı sıkıntılar yaşıyoruz. Pandemiden önce 10 kişiyle çalışıyorduk, şu anda ise 4 kişiyle çalışıyoruz. Sadece paket servisi bizi kurtarmıyor. Sosyal mesafeye dikkat ederek her masaya iki kişi oturursa az da olsa iyi gelecektir. Sosyal mesafe, dezenfektan gibi hijyenik koşullara dikkat ederek müşterilerimizi karşılamaya hazırız. Kısıtlı da olsa izin verilirse an azından masraflarımızı çıkartırız. Bu şekilde izin verilirse en azından birkaç elemanımızı da işe çağırırız. Yetkililerden kontrollü şekilde masada yemek yeme izninin verilmesini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.
‘250 EKMEKTEN 100 EKMEĞE DÜŞTÜK’
İşlerinin yüzde 60 düştüğünü belirten döner ustası Zeki Gülmez ise şöyle konuştu: “Pandemiden dolayı salonumuza kimseyi alamıyoruz. Kısıtlamalardan önce beş kişi çalışıyorduk, şu anda ise iki kişi çalışıyoruz. Daha önce 250 ekmek tüketirken şu anda 100 ekmeğe düştük. Hatta çoğu zaman bu kadar bile satamıyorum. Nereden bakarsanız en az yüzde 60 kaybımız var. Çok zor durumdayız. Sadece paket servisi bizi kurtarmıyor. Yevmiyemizi bile çıkmıyor. Sadece iş yerimiz kapanmasın diye çabalıyoruz. Bu şekilde kiramızı bile zor çıkarıyoruz. İsteriz ki her masaya bir kişi de olsa izin verilmesidir. Masada yemek yeme izni verilirse biraz da olsa işlerimizi etkileyecektir. Böylece işten çıkan elemanlarımızı da tek tek çağırırız”

Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01''BATMAN EN AZ BORÇLU OLAN BELEDİYELERDEN BİRİ''
- 02KADINLAR ŞİDDETE KARŞI BİR ARAYA GELDİ
- 03OYMATAŞ OSB’DE ALTYAPI ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI
- 04İL BAŞKANI ŞANSİ’DEN DİDİM TEŞKİLATINA NEZAKET ZİYARETİ
- 059 İLDE YASA DIŞI BAHİS OPERASYONU: 38 ŞÜPHELİ YAKALANDI
- 06AİLE HEKİMLİĞİ EMEKÇİLERİNDEN ‘VERGİDE ADALET’ ÇAĞRISI
- 07“TARIM ARAZİLERİNİ VERİMLİ KULLANMAK ZORUNDAYIZ”
- 08AYDINKONAK KÖYÜNDE ÜRETİCİLERLE BULUŞMA
- 0967 BİN 673 YOLCUYA HİZMET VERİLDİ
- 10GARZAN YUMURTA TESİSİNE TAM NOT
- 1118 Kilometrelik güzergâhta çizgi çalışması tamamlandı
- 12BELEDİYESİ ÇAĞRI MERKEZİ’NE GELEN KAYITLAR DİKKAT ÇEKİYOR
- 13TİCARİ ARAÇLARDA KIŞ LASTİĞİ DENETİMLERİ BAŞLADI
- 14ANSİAD Genel Başkanı Şakir Seven’den ORSİAD’a Ziyaret
- 15BÖLGE MİLLETVEKİLLERİNDEN ALMANYA’DAKİ ÊZİDÎLERE ANLAMLI ZİYARET




Henüz Yorum yok