Emlakçılık ve ikinci el oto ticaretine ilişkin önemli uyarı
açıklamalarda bulunan Batman Ticaret İl Müdürü Kalkan, taşınmaz ticaretinin 5 Haziran 2018 tarihinde yürürlüğe girdiğini, gerekli şartların sağlanması için 18 ay süre tanınarak 5 Aralık 2019 tarihine kadar süre verildiğini hatırlattı.
Kalkan, zamanın hızla tükendiğini ve taşınmaz ticaretini (emlakçılık) meslek haline getiren esnaf ve tacirlerin mağduriyet yaşamamaları için (Bilgi sistemi TTBS üzerinden başvuru yapılır) yetki belgesi işlemlerini son günlere bırakmamalarını arzu ettiklerini söyledi.
Kalkan, "İkinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal eden esnaf ve tacirlerimiz içinde, yetki belgesi 13 Mayıs 2018 tarihinden itibaren yürürlüğe girmiş olup, ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti bilgi sistemi üzerinden işletmelerin bulunduğu yerdeki Ticaret İl Müdürlüklerinden herhangi bir ücret alınmadan verilmeye devam edilmektedir. Muhtemel mağduriyetlerin yaşanmaması için süre ikinci defa 31 Aralık 2019 tarihine kadar uzatılmıştır." ifadelerini kullandı.
Yetki belgesi başvurularına ilişkin bilgi veren Kalkan, "Yetki belgesi başvurularında bulunacak olanlar için bakanlığımızın https://www.gtb.gov.tr/ web sitesinde, 'E-İşlemler' başlığı altına uygulama linkinden şartları tutanlar başvurabileceklerdir. Başvuruların alınması ve yetki belgesinin verilmesi için elden başvuruların kabul edilmemesi konusunda ilgililerin hassasiyet göstermeleri ve sadece sistem üzerinden müracaat etmeleri gerektiğini ve zaman kaybı olmaması açısından da biraz daha acele etmeleri önem arz etmektedir. Bizim için resmiyetin temel amacı: sektörün yasal altyapıya kavuşturulması, haksız rekabetin ve kayıt dışı faaliyetlerin önlenmesi, nitelikli insan kaynağı yaratılması, ticaretin güvenli bir ortamda yapılması, mesleğe itibar kazandırılması ve meslek mensuplarına duyulan güvenin artırılması öncelikli hedeflerimizdir." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ŞEYH HALİD’İN MANEVİ MİRASI YİNE BİNLERİ BULUŞTURDU
- 02Hamidi, Batman’ın 36. Kuruluş yıldönümünü kutladı
- 03JANDARMA 36 HÜKÜMLÜYÜ YAKALADI
- 04BAYINDIR, “AŞİRET DERNEĞİ DEĞİLİZ”
- 05BATMAN’DA 50 YAPAY ZEKÂ VE BECERİ ATÖLYESİ AÇILDI
- 06BATMAN DEVLET TİYATROLARI SAHNESİ AÇILDI
- 07KAYIPLAR İÇİN MÜCADELE SÜRÜYOR
- 08BATMAN BAROSU’NDA “İNFAZ HUKUKU” SEMİNERİ
- 09Kültür Anaokulu’nda “Gazete ve Radyo Söyleşisi” Düzenleniyor
- 10VALİ CANALP: BATMAN HER ALANDA BÜYÜK GELİŞİM GÖSTERDİ
- 11BATMAN GELECEĞE UMUTLA YÜRÜYOR
- 12TRAFİK POLİSLERİNE BAŞARI BELGESİ
- 13ÖZEL ÖĞRENCİLERE MORAL ETKİNLİĞİ
- 14ÇETİN'DEN BAŞARILI ÖĞRENCİLERE ZİYARET
- 15MÜSİAD Batman Van Zirvesinde




Henüz Yorum yok