
Hayvan pazarında yol sorunu köylüleri çileden çıkardı
PKK’nin bombalı saldırıları nedeniyle Batman hayvan pazarına giden Komando Caddesi 2 ay önce trafiğe kapatıldı. Bu nedenle tüccarlar, İkiztepe (Girbêrêşk) köyü yolunu kullanmaya başladılar.
Yolun köyün içinden geçmesi ve dar olması nedeniyle sık sık sorunlarla karşılaşan tüccar ve köylüler, yetkililerden çözüm bekliyorlar.
Hayvan pazarı çalışanlarından Necmettin Bulut, “Yolumuz komando tarafından güvenlik nedeniyle kapatıldı. Şu an aktif olan yol, İkiztepe köyü yoludur. Oradan gelip geçiyoruz. Mevcut yol berbat haldedir, köylüler rahatsız oluyor. Her gün köylülerin kaz veya tavukları ölüyor. Önümüzü kesiyorlar, huzursuzluk çıkıyor. Çoluk çocukları okula gidiyor, rahatsız oluyorlar. Bizler de rahatsız oluyoruz. İsteğimiz, iki köprü yolunu birbirine bağlayan yolun yapılmasıdır.” dedi.
Yol sorununun çözümü için imza kampanyası başlatıldı
Yol sorunlarının çözümü için imza kampanyası başlattıklarını belirten Bulut, hayvan pazarı çalışanlarının kampanyaya destek verdiğini söyledi.
“Köylülerle sürücüler arasında tartışmalar yaşanıyor”
Belediyenin yollarını yapmasını isteyen hayvan tüccarlarından İbrahim Aydın, “Sık kullandığımız yol komando tarafından kapatılmış. Köyün yolunu kullanıyoruz, köylü rahatsız oluyor. Bazen köylüler ile sürücüleriler arasında tartışmalar hatta kavgalar yaşanıyor. Bizim için yol yapılmasını istiyoruz. Yaklaşık 10 bin insan buradan ekmek yiyor. Belediye yolumuzu yaparsa bizleri memnun eder. Başka isteğimiz yok.” ifadelerini kullandı.
“Köylünün güvenliği tehlike altındadır”
İkiztepe köyü sakinlerinden Mesut Çetiner ise , “Güvenlik nedeniyle komando yolunun kapatılmasıyla yolumuz tam bir eziyete dönüştü. Bu yolu tüm köylü kullanıyor. Can güvenlikleri tehlike altındadır. Çünkü bu yolda büyük araçlar, TIR'lar gelip gidiyor. Dar ve bozuk olmasına rağmen günde yüzlerce araç bu yolu kullanıyor. Yolumuz dardır, iki araç yan yana gidince zorluk çekiliyor. Köyün içinden geçmeleri bu zorluğu artırıyor. Yetkililerden isteğimiz ya komando yolunu tekrar açsınlar ya da projedeki iki yolu faaliyete koysunlar.” şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’da Kamu Yönetimine ‘Sabahın Bereketi’ damgası
- 02KÖYLERİN ULAŞIM KONFORU ARTIYOR
- 03BATMAN’IN TURİZM DEĞERLERİ, TUR OPERATÖRLERİNE TANITILDI
- 04MASA TENİSİNDE BATMAN RÜZGÂRI
- 05HASANKEYF’TE GENÇLİK BULUŞMASI
- 06HOBİ BAHÇELERİNE YIKIM GÜNÜ: KÖYLÜLERDEN TEPKİ VE ATEŞLİ PROTESTO
- 07YENİ YERLEŞİM ALANLARININ SU SORUNUNA KALICI ÇÖZÜM
- 08BATMAN’DA 282 DEV PROJE TAKİPTE
- 09Tasarruf Bilinci Kırsala Yayılıyor
- 10GENÇ HASTAYA ÇENE AMELİYATI BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 11TPAO’DAN BATMAN’DA 5 MİLYON 280 BİN VARİLLİK PETROL ÜRETİMİ
- 127 AYDA 4 BİN 560 İŞLEM!
- 13HÜDA PAR, GENÇLİK POLİTİKALARINI MASAYA YATIRDI
- 14“GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ”
- 15Batman’da Kavurucu Sıcaklara Karşı Soğuk Limonata ve Su Dağıtımı
Henüz Yorum yok