
“Kalifiye eleman yetişirse ülke kalkınır”
'Kalifiye eleman sorunu çözülürse işsizlik azalır, ülke kalkınır'
Neredeyse tüm sektörlerde kalifiye eleman sorununun yaşandığını ifade eden BESO Başkanı Çiftçi, bu sorunun giderilmesine yönelik bir an önce adım atılması gerektiğini belirtti. İŞKUR’un araştırmasında en fazla eleman aranan meslekler; makineci (dikiş), garson, satış danışmanı, ahşap mobilya imalat ustası, temizlik görevlisi, gazaltı kaynakçısı, konfeksiyon işçisi, akaryakıt satış elemanı, ark kaynakçısı ve yük taşıma şoförü olarak sıralandığını belirten Çiftçi, bu meslek dallarında esnafın da eleman sıkıntısı çektiğini söyledi.

“HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ”
Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak yaşanan sorun karşısında herkese her türlü imkanı vermeye hazır olduklarını ifade eden Başkan Çiftçi, “Ailelerimize, esnafımıza, okullarımıza her türlü desteği vermeye hazırız. Okullardan da talebimiz ihtiyaç olan meslek dallarında eleman yetiştirmeleridir. Ortaokul yıllarında bunu koordine edip çocuklarımızın meyli hangi meslek dalına göreyse ona göre yönlendirme yapalım” diye konuştu.

“KALİFİYE ELEMAN SORUNU ÇÖZÜLMELİ”
Kalifiye eleman yetiştirilmesini çok önemli gördüklerini belirten Çiftçi, şöyle devam etti: “İlk olarak aileler bunun üzerinde çok durmalıdır. İkinci olarak eğitim sistemimiz, üçüncü olarak ise esnaf odaları bu işin üzerinde durmalıdır. Çünkü bu konuda eksikliğimiz var, sıkıntı çekiyoruz. Kalifiye eleman sorunu çözülürse hem işsizlik azalır hem de ülke kalkınır. Ticaretimiz de çok daha güzel olur. Tüccarlarımızın çoğu kapasitelerinin en fazla yarısını çalıştırabiliyor. Niçin? Kalifiye eleman bulamadığı için. Kalifiye eleman bulsa ve tam kapasite çalışırsa üreticimiz ihracatta yapacak, çok güzel para da kazanacak. Bu nedenle kalifiye eleman yetiştirmek çok önemlidir.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Bağımlılıkla Mücadelede Koordinasyon Güçleniyor
- 02Güneykent Aile Destek Merkezi’nde Dikiş Kursuna Yoğun İlgi
- 039 Ayda 13 Ton Atık Yağ Geri Dönüştürüldü
- 04Gençlik Spor Müdürlüğü 30 Kişilik Arama Kurtarma Ekibi Kuruyor
- 05Kaymakam İmrak, Pazarda Esnaf ve Vatandaşlarla Buluştu
- 06Can Dostlarımız Güven İçinde
- 07KOZLUK DİVANI TOPLANTISI YAPILDI
- 08UMRE PARALARINI GAZZE'YE BAĞIŞLADILAR
- 09KOZLUK KÖYLERİNE İKİNCİ TUR ZİYARETLERİ BAŞLADI
- 10“ÖĞRETMENSİZ, KİTAPSIZ EĞİTİM OLMAZ”
- 11Güney Çevre Yolunda kapsamlı temizlik operasyonu
- 12HÜDA PAR GENÇLİK KOLLARI’NDA GÖREV DEĞİŞİMİ
- 13TARİHİ GÜZERGÂHLARDA YOL ÇALIŞMASI TAMAMLANDI
- 14DEVA Partisi Batman’ın ulaşım ve sağlık sorunlarını gündeme taşıdı
- 15Belediye şoförlerine trafik eğitimi
Henüz Yorum yok