
“ENGELLİLER İÇİN BANKA ATM’LERİ ERİŞİLEBİLİR DEĞİLDİR”
Batman Engelliler Derneği Başkanı Mehmet Abdülkadir Tatlı, engelli bireylerin haklarını her alanda savunmayı, engelleri ortadan kaldırmayı görev bildiklerini söyledi.
Engelli bireyler her gün toplumsal yaşamın çeşitli alanlarında görünmez duvarlarla karşılaştıklarını ifade eden Batman Engelliler Derneği Başkanı Mehmet Abdülkadir Tatlı, “Bu engeller bazen bir kaldırımda, bazen bir toplu taşıma aracında, bazen de bir bankamatik önünde karşımıza çıkıyor. Ne yazık ki bugün bir özel bankanın ATM’sinde karşılaşılan durum, erişilebilirlik konusundaki ihmalin açık ve çarpıcı bir örneğidir. Yeni nesil olarak tanıtılan bu ATM, maalesef engelli bireylerin temel ihtiyaçlarını bile karşılayamayacak şekilde dizayn edilmiştir. Ekranı eğik bir açıyla yerleştirilen bu cihaz, tekerlekli sandalye kullanan bireylerin ekranı görmesini imkânsız hale getirmiştir. Para yatırma bölmesi ileri doğru çıkarılmış ve erişim daha da zorlaştırılmıştır. Bu durum, sadece bir tasarım hatası değil; aynı zamanda engelli bireylerin haklarının görmezden gelinmesidir” ifadelerini kullandı.
.jpg)
“Erişilebilirlik bir ayrıcalık değil, temel bir haktır” diyen şöyle devam etti : “Engelli bireylerin günlük yaşamda karşılaştığı zorluklar, böylesi dikkatsizlik ve duyarsızlıklarla daha da ağırlaşmaktadır. Tüm kamu ve özel sektör bankalarını, ATM cihazlarını ve şubelerini erişilebilir hale getirmeye davet ediyoruz. Teknolojiyi insan odaklı tasarlamak, sosyal sorumluluğun en önemli adımıdır. Bu ülkenin vatandaşı olan her birey, eşit şartlarda kamu hizmetlerine ulaşabilmelidir. Unutulmamalıdır ki engeller bizde değil, sistemdedir. Bizler bu engellerin kaldırılması için mücadele etmeye devam edeceğiz.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01İŞ İNSANI RAMAZAN TOY, MHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI OLDU
- 02EZİDÎ YURTTAŞLARIN MAĞDURİYETİ CEVDET YILMAZ’A SORULDU
- 03EN SICAK İL BATMAN OLACAK
- 04UYUŞTURUCUYA KARŞI TOPLUMSAL SEFERBERLİK ÇAĞRISI
- 05ARSLAN: SUSANLAR DA SORUMLUDUR
- 06ADSM’den çocuklara yönelik örnek uygulama
- 07KAPLAN’DAN MİKRO ESNAFA DESTEK ÇAĞRISI
- 08GAZETECİYE SORUŞTURMA ÜZÜNTÜ VERİCİ
- 09“HİZMET KALİTESİ VE İŞ BİRLİĞİ GÜÇLENİYOR”
- 10UMUT KERVANI, BİNLERCE AİLEYE UMUT OLDU
- 11 Eşit ve Özgür Yaşamı Destekleme Derneği kuruldu
- 12HAZİRAN’DA 64 BİN YOLCUYA HİZMET VERİLDİ
- 13RAMANLI’DAN ÇÖZÜM SÜRECİNE DESTEK
- 14EKMEĞE YENİDEN ZAM
- 15ÇETİN ABAYAY’IN FAİLLERİ SORULDU
Henüz Yorum yok