
Vali Deniz, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi
Vali Deniz, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi
Vali Ahmet Deniz ilimizde görev yapan ulusal ve yerel basın mensuplarıyla kahvaltı programında bir araya geldi.
Konuşmasında belirli periyotlarla ilimizde görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelerek ilimizin sorunlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunduklarını ifade eden Vali Deniz, Batman’ın son yıllarda eğitim, sağlık, spor ve sanayi alanında devletimizin yaptığı yatırımlar sayesinde ilimizde büyük bir gelişim ve ilerleme yaşadığını ifade etti.
2019 YILINDA EĞİTİMDE HEDEFİMİZ TEKLİ EĞİTİME GEÇMEK
Eğitim alanında yapılan yatırımlara değinen Vali Deniz, İlimizde son yıllarda eğitim alanında çok önemli yatırımların gerçekleştirildiğini belirterek, 2019 eğitimyılında hedefimiz tüm okullarımızda tekli eğitime geçmektir. Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar Projesi, Batman Her Yerde Okuyor kampanyamız başarılı bir şekilde yürütülüyor.TUBİTAK’a sunulan 745 proje ile en fazla proje sunan Türkiye’nin 4. iliyiz. Okullarımıza Z kütüphaneler yapıyoruz ve imkanlar ölçüsündekitap desteği yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” diye konuştu
"OKURYAZARLIK SEFERBERLİĞİ" KAMPANYASI
Okuryazarlık Seferberliği” kampanyasına değinen Vali Deniz, “Bizim amacımız okuma yazma bilmeyen hiçbir vatandaşımız kalmasın.İlimizde yürütülen çalışmalar neticesinde 8 bin civarında vatandaşımız okuma yazma kurslarında eğitim görüyor. Okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızın kurslara yönlendirmeleri konusunda basın mensuplarından özel çaba göstermelerini istedi.
ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİM, YATIRIM VE İSTİHDAM
İlimizde yürütülen yatırım çalışmalarına değinen Vali Deniz, “Altyapı kapsamında köy yolunu en kaliteli asfalt ile asfaltlıyoruz.Uluslararası standartlarda inşa edilen 15 bin kişilik stadyum için çalışmaların sonuna gelmiş bulunmaktayız. Okullarımızda mahallerimizde spor sahaları ve kompleksler yapıyoruz.
Vali Deniz, İlimizde yeni yapılacak hastane için tahsis edilen arsanın yetersizliğinden dolayı, mevcut alanda bulunan kamu arsalarından eklemeler yapılarak Sağlık Bakanlığına gönderildiğini, tahsis edilen alanda hastanenin yapılacağını belitti.
Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yürütülen genişletme çalışmalarına da değinen Vali Deniz, "2 bin dönümlük arazi kamulaştırması tamamlandı. Kısmi parselasyon planları hazırlanmaktadır. İlimize tekstil alanında yoğun yatırım talebinin olduğunu belirtti.
Geçen hafta sonun Gercüş ilçesinde KırkatGöleti Mesire alanın açılışını gerçekleştirdiklerini belirten Vali Deniz, Dicle Kalkınma Ajansının desteği ile İl Özel tarafından Kıra dağında yaklaşık olarak 500 dönüm alan üzerine kurulu mesire alanın da yakın bir zamanda açılışını gerçekleştireceklerini, ayrıca Malabadi köprüsü yakınlarında tabiat parkı projesi için çalışmalarımız devem ediyor" dedi.
SOSYAL MARKET’TEN YİRMİ BİN VATANDAŞIMIZ FAYDALANDI
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) çalışmalarına değinen Vali Deniz, “Her gün 250 vatandaşımızı evinde ziyaret edilerek ihtiyaçları gideriliyor. Özellikle Sosyal Markette şu ana kadar 20 bin vatandaşımız faydalanmış. Bu hizmet Türkiye’de bir ilktir.” diye konuştu.
UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE BÜYÜK MESAFE ALDIK
Uyuşturucu ile mücadelede yürütülen çalışmalar değinen Vali Deniz, 2017 yılı içerisinde Uyuşturucu ile mücadele kapsamında 230 operasyonun yapıldığını, bu kapsamda yakalanan 355 kişiden 91’inin tutuklandığını, 2018 yılında şu ana kadar toplam 80 operasyonda 129 kişinin yakalandığını bunlardan 23 kişinin tutuklandığını ifade ederek, uyuşturucu ile kararlı bir şekilde mücadelenin devam edeceğini ifade etti.
Program, Vali Deniz’in basın mensupların sorularını cevaplamasının ardından sona erdi.
Programdan sonra "Batman Her Yerde Okuyor” kampanyası kapsamında basın mensuplarına kitap hediye eden Vali Deniz, kendileriyle bir süre kitap okudu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01“Batman’da Büro Memur-Sen Kadın Kolları Kadınlarla Buluştu”
- 02“ÖNCELİĞİMİZ VATANDAŞIMIZIN DERDİYLE DERTLENMEK”
- 03AKKUŞ'TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜNE DAVET
- 04HALK OTOBÜSLERİNE ZAM GELDİ
- 05CHP’Lİ SEZGİN TANRIKULU BATMAN’A GELİYOR
- 06DEMİR AİLESİNİN ACI KAYBI
- 07KAYIP YAKINLARI 700 HAFTADIR ADALET ARIYOR
- 08DEMİRKALE VE GÜN AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ
- 09Milletvekili Kutevi’nden yürüyüşe davet
- 10 10 YETİM VE DUL AİLEYE İNEK BAĞIŞINDA BULUNDU
- 11MHP İl Başkanı Çetin’den 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı
- 12PETROLSPOR’DAN 3 GOL 3 PUAN!
- 13Ezdi Halkı Barış Sürecinde Sesini Duyurmak İstiyor
- 14Batman’da dış asansör kazası;68 yaşındaki vatandaş yaralandı
- 15BATMAN’DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI
Henüz Yorum yok