Kamuda yükselme sınavlarında başarı puanı düşürüldü
"Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Unvan değişikliği sınavının sadece yazılı olarak yapılmasına ilişkin düzenleme değiştirilerek, sınavın yazılı ve sözlü yapılmasının da önü açıldı. Yönetmeliğin "Sınav Şartı" başlıklı 8'inci maddesindeki "Şube müdürü, müdür ve bunlarla aynı düzeydeki görevlere, görevde yükselme suretiyle atanacakların yazılı ve sözlü sınavda; diğer görevlere görevde yükselme suretiyle atanacak personelin ise yazılı sınavda başarılı olmaları gerekir." hükmü, "Görevde yükselme veya unvan değişikliği suretiyle atanacakların yazılı ve sözlü sınavda başarılı olmaları gerekir." şeklinde değiştirildi.
Böylece, şube müdürü, müdür ve bunlarla aynı düzeydeki kadrolar dışındaki görevlere atanacak personel için sadece yazılı sınav yapılmasını öngören hüküm kaldırılmış oldu.
Bununla beraber yönetmeliğin ek 3'üncü maddesindeki "Unvan değişikliği sınavında 100 puan üzerinden en az 70 puan alanlar başarılı sayılır." hükmü ise yönetmelikten kaldırıldı. Yönetmeliğin, yazılı sınavda 100 tam puan üzerinden 70 puan alanların başarılı sayılacağını öngören 12'nci maddesinde geçen "70" ibaresi ise "60" olarak değiştirildi.
Yönetmeliğe göre, yazılı sınavda en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere ilan edilen kadro veya pozisyon sayısının 5 katına kadar aday sözlü sınava alınacak. Son adayla aynı puana sahip personelin tamamı sözlü sınava kabul edilecek. Başarı puanı, yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalaması esas alınarak belirlenecek ve kurumların internet sitesinden yayımlanacak.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAKAN BAK, BATMAN’A GELİYOR
- 02“BATMAN ŞEHİR HASTANESİ’NE DE ÖDENEK BULUNMALIDIR”
- 03EKİNCİ “SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜM İÇİN KÖPRÜ OLACAĞIZ”
- 04235 ASANSÖR MÜHÜRLENEREK KULLANIMA KAPATILDI
- 05TEMİZ BİR BATMAN İÇİN SAHADALAR
- 06ÇİFT ÇEVRE YOLU İÇİN BÜYÜK ADIM
- 07BARO BAŞKANI ÇAKAN, HAKKARİ BAROSU’NUN AÇILIŞINA KATILDI
- 08BAŞKAN GÜNEŞ, DİYALOG GÜÇLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI
- 09BAŞKAN GÜNEŞ, DİYALOG GÜÇLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI
- 10BAŞKAN GÜNEŞ, DİYALOG GÜÇLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI
- 11YANGINDAN ZARAR GÖREN FİRMALARA GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ
- 12“UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE TÜM KURUMLAR ORTAK HAREKET ETMELİ”
- 13Objektif Gazetesi ve Radyo Yüksel'den Gastronomi Turizmine Anlamlı Ziyaret
- 14VALİ CANALP’TEN 15 TEMMUZ MESAJI “İRADE BİZİM, ZAFER BİZİM”
- 15Batman’ın Lezzet Mirası Emin Ellerde




Henüz Yorum yok