
Batman’daki arıcılara 360 adet ana arı dağıtıldı
Batman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından “Ana Arı Projesi” kapsamında arı yetiştiricilerine 360 adet ana arı dağıtıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde yapılan dağıtım törenine; Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas, Batman Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Sait Karabulut ve arı yetiştiricileri katıldı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas, merkez ve ilçelerdeki çiftçilere kişi başı 18 adet olmak üzere “Ana Arı Projesi” kapsamında yüzde 100 hibe destekli Düzce Balköy Yığılca ana arısı olan toplamda 360 adet ana arısı dağıttıklarını söyledi.
Ana arı desteğinin çiftçilere büyük bir destek sağlayacağını belirten Kiyas, “Çiftçilerimize ana arı üretimi çerçevesinde ana arı dağıtımını yaptık. İlimizde özellikle Sason, Kozluk, Gercüş ilçesinde çok yoğun bir arıcılık yapılmaktadır. Buralardaki balımız kaliteli baldır. Bizde arıcılarımızı desteklemek amacıyla Türkiye’de şu an üretimi yapılan Yığılca ana arısını çiftçilerimize getirerek dağıttık. Toplam 20 çiftçimize 360 adet ana arı dağıtımı yapıldı. Bu yıl Yığılca ana arısının bir denemesi olacak. Çiftçilerimiz eğer bunda memnun kalırlarsa gerek bunun üretimine dönük çalışmaya gireceğiz gerekse bundan sonra çiftçilerimize dağıtımı için bir çalışma içerisine gireceğiz.” diye konuştu.
“İnşallah destekler devam eder”
Ekonomiye önemli katkısı bulunan arıcılığın Türkiye'nin birçok ilinde olduğu gibi Batman'da da yaygın olarak yapıldığını anlatan Batman Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Sait Karabulut, ana arısı dağıtımının kendilerini sevindirdiğini söyledi.
Karabulut, “Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz. Bize ana arı desteklemesi yaptılar. Az da olsa bizi sevindirdi. İnşallah destekler devam eder. Bu dağıtılan ırk yeni bir ırktır. İnşallah uyum sağlar. Eğer ki uyum sağlarsa bu ırka devam edeceğiz.” dedi.
Batman’da 40 binin üzerinde arının, yaklaşık 400 de arıcının olduğunu ifade eden Karabulut, bundan sonra destekleme tespiti için arıcıların Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüklerine değil, Birliği müracaat etmeleri gerektiğini kaydetti.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATI ÇEVREYOLUNDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
- 02AYDINKONAK TRAFO MERKEZİ İNCELENDİ
- 03BATMAN TEKNOKENT’TEN 3 MİLYON DOLARLIK İHRACAT
- 04BANKA MÜDÜRLERİYLE NEFES KREDİSİ TOPLANTISI
- 05TARIMA DAYALI SERA OSB’NİN KURULUŞ SÜRECİ TAMAMLANMAK ÜZERE
- 06Başkan Kaplan’dan barış sürecine destek çağrısı
- 07KUZEYBATI ÇEVRE YOLUNA MODERN DOKUNUŞ
- 08KAÇAK TELEFON VE SİGARALARA EL KONULDU
- 09BAYINDIR’A ALTERNATİF YOLLAR!
- 10“İSLAM ÜLKELERİ DERHAL HAREKETE GEÇMELİ”
- 11160 Kur’an Kursu öğrencisine teknoloji bağımlılığı eğitimi
- 12“20 Serakent kurulmazsa ahım üstünüzde”
- 13BATMAN BAĞIMSIZ GAZETESİ'NİN 1. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI
- 14İREM YİĞİT BALKAN İKİNCİSİ OLDU
- 15GAZETECİ UĞUR KAPUCİ BEŞTEPE VE TBMM'DEYDİ
Henüz Yorum yok