
Yetim çocukların giyim ihtiyaçları giderildi
Batman Umut Kervanı, 'Yetim Giydirme Projesi' kapsamında Avrupa'daki hayırseverlerin katkılarıyla aralarında Suriyelilerin de bulunduğu 100 yetim çocuğa giyim ve ayakkabı yardımında bulunarak yüzlerini güldürdü.
Yaptıkları yardım ile ilgili konuşan Batman Umut Kervanı Başkanı M. Ali Işık, Avrupa'daki bazı hayırseverlerin destekleriyle Batman'da 100 yetimi giydirdiklerini söyledi.
Giyim yardımıyla birlikte onlarca farklı yetim aileye gıda ve nakdi yardımda da bulunduklarını aktaran Işık, "Malumunuz olmak üzere Umut Kervanı Batman'da yetim ve muhtaçlara umut olmuş bir dernektir. Dönemsel olarak yaptığımız faaliyetlerin yanı sıra bu şekilde hayırseverlerden destek geldiği sürece inşallah yetimleri giydirme konusunda da faaliyetlerimiz devam edecektir. Avrupa'daki hayırseverlerden gelen destek ile Batman'da 20 aileye gıda yardımı yaptık. Bir kısım ailelere de nakdi olarak para yardımında bulunduk. Şu anda Batman'ın en iyi mağazalarından birinde hayırseverlerin desteğiyle aralarında Suriyelilerin de bulunduğu 100 yetim çocuğu giyim ve ayakkabı anlamında ne ihtiyacı varsa giydirdik." dedi.
Yetimlerin kendileri için büyük önem arz ettiğini dile getiren Işık, "Biz, bu şuurla hareket ediyoruz. Yetim gülerse bizde güleriz şuuruyla hareket ediyoruz. Yetimin başını okşamakla kendimizi mesul hissediyoruz. Hiç bir zaman unutmuyoruz ki Peygamber efendimiz de bir yetimdi. Biz de bu şuurla hareket ediyoruz. Bu konuda emeği geçen tüm hayırsever kardeşlerimize teşekkür ederim. Allah hepsinden razı olsun ve mallarını kat kat artırsın." diye konuştu.
Kendilerine giysi ve ayakkabı yardımı yapılan yetim çocuklar sevinçlerini dile getirerek, yeni elbise ve ayakkabı almanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“KAÇAK YAPILARA GÖZ AÇTIRMIYORUZ”
- 02KALDIRIM İŞGALLERİNE GEÇİT YOK
- 03İŞ İNSANI RAMAZAN TOY, MHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI OLDU
- 04EZİDÎ YURTTAŞLARIN MAĞDURİYETİ CEVDET YILMAZ’A SORULDU
- 05EN SICAK İL BATMAN OLACAK
- 06UYUŞTURUCUYA KARŞI TOPLUMSAL SEFERBERLİK ÇAĞRISI
- 07ARSLAN: SUSANLAR DA SORUMLUDUR
- 08ADSM’den çocuklara yönelik örnek uygulama
- 09KAPLAN’DAN MİKRO ESNAFA DESTEK ÇAĞRISI
- 10GAZETECİYE SORUŞTURMA ÜZÜNTÜ VERİCİ
- 11“HİZMET KALİTESİ VE İŞ BİRLİĞİ GÜÇLENİYOR”
- 12UMUT KERVANI, BİNLERCE AİLEYE UMUT OLDU
- 13 Eşit ve Özgür Yaşamı Destekleme Derneği kuruldu
- 14HAZİRAN’DA 64 BİN YOLCUYA HİZMET VERİLDİ
- 15RAMANLI’DAN ÇÖZÜM SÜRECİNE DESTEK
Henüz Yorum yok