BÖBREK YETMEZLİĞİNDEN KURTULDU
20 yaşındaki hastanın tedavisini başarıyla gerçekleştiren Nefroloji Uzmanı Dr. Zeki Kemeç şunu söyledi, “İnsan ayakta tutan kemiklerdir, kemikleri örten ve hareket etmemizi sağlayan kaslardır. Kaşık tutmak, saç taramak, yürümek, oturmak ve ayağa kalkmak gibi hareketleri kaslar vasıtasıyla yapıyoruz. Kas yıkım nedenleri oldukça fazladır. Depremler, ağır sporlar, ilaçlar, toksinler, yüksekten düşmeler, şiddetli enfeksiyonlar, işkence ve şiddete maruz kalma gibi belli başlı nedenlerdir. Belli bir düzeyde miyoglobin böbrekler yolu ile atılıyor. Zamanında müdahale edilmediğinde böbrek zarar görür.
Çok riskliydi
Tuncay Toprak kas yıkımı yaşayan bir hastamızdır. Soğuk bir günde koyun otlatıyor. Gün sonunda yoruluyor, koyunların peşinden koşarken ayağı kayıyor. Dengesini kaybedip tepenin yamacından düşüyor ve tepenin dibine kadar takla atarak yuvarlanıyor. Hasta aynı gün evine gidiyor. Ertesi gün şiddetli kas ağrısı olunca Batman Eğitim ve Araştırma Hastanemizacil servisine getiriliyor. Acilde yapılan analizlerinde kemik kırığı yoktu. Karın ve göğüs boşluklarındaki organlarda ve kafatasında bir hasar bulunmadı. Laboratuvar değerlerinde böbrek değerleri yüksekti. Böbrek yetmezliği olunca tarafımıza konsülte edildi. Çok riskliydi böbreğin çürüme ihtimali vardı fakat çok erken davrandık. Hemen nefroloji servisine yatırdık. Yoğun serum ve bikarbonat takviyesi ile böbrekleri yavaş yavaş düzeldi. Süzülmesi ile geri döndü. Kontrollü tedavi ile hastamız kronik böbrek yetmezliğine girmedi ve hemodiyaliz ihtiyacı olmadı. Hasta şifa buldu.”
Çok mutluyum
Mutlu bir şekilde doktoruna ve servis çalışanlarıma teşekkürlerini sunarak taburcu olan Tuncay Toprak, “Hayatımı kurtardınız. Hemodiyalize girmediğim için ayrıca çok mutluyum. Burada kaldığım sürede bana göstermiş olduğunuz ilgi ve alakanız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Üniversite Güvenliği Koordinasyon Toplantısı Yapıldı
- 02Kent Genelindek 175 Ton Atık Toplandı
- 03BASKİ’DEN ALTYAPIYA ÇÖZÜM ODAKLI YAKLAŞIM
- 04İŞKUR’dan Batman’da Girişimciliğe 430 Bin TL destek
- 05RAMANLI “KÜRTLERİ SDG’NİN GÜNAHLARI YÜZÜNDEN YALNIZ BIRAKACAK DEĞİLİZ”
- 06BELEDİYEDEN KAÇAK ET KESİMİNE NEŞTER
- 07Ramazan Ayı Farklı Etkinliklerle Dolu Dolu Geçecek
- 08Petrolspor Lisanslı Ürünleri Artık Online Satışta
- 09MÜDÜR ŞANVERDİ’DEN BAŞKAN DEMİR’E ZİYARET
- 1051 KİLOLUK ESRAR YAKALANDI
- 11BATMAN'DA ROJAVA İÇİN YÜRÜYÜŞ
- 12ŞAMPİYON ŞOV YAPTI!
- 13BESLENME ÇANTAM PROJESİNİ HAYATA GEÇİRİLİYOR
- 14İL BAŞKANI ÇETİN “YOLUMUZ BİR, GÖNLÜMÜZ BİRDİR”
- 15SAHTE KOMİSERİN ALTIN DOLANDIRICILIĞINA TUTUKLAMA




Henüz Yorum yok