BATSO Başkanı Demir, Öğrencilere ve Velilerine Teşekkür Etti
6 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sınavı'na ilişkin 1. nakil sonuçları 26 Temmuz tarihinde, 2. nakil sonuçları ise 9 Ağustos tarihlerinde açıklandı. LGS yerleştirme sonuçlarına göre sınavla öğrenci kabul eden Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde doluluk oranı yüzde 77 iken MEB, TOBB ve TOBB ETÜ Mesleki Eğitimi İş Birliği Protokolü kapsamındaki 113 meslek lisesinin kontenjan doluluk oranı yüzde 96 oldu.
Batman Ticaret ve Sanayi Odası ve aynı zaman Protokol Yürütme Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir; Kontenjan doluluğunda yüksek bir oran elde edilmesinde MEB, TOBB ve TOBB ETÜ Mesleki Eğitimi İş Birliği Protokolü'nün ve protokol kapsamında Oda-Borsalarımızın meslek liselerini sahiplenmesinin payı büyüktür. İstihdamın sağlanabilmesi için nitelikli eleman yetiştirilmesi günümüzün en büyük sorunlarından biri olmuştur. Bu anlamda Proje Okulumuzla yapmış olduğumuz protokol kapsamında nitelikli eleman yetiştirilmesinde öğrencilerin meslek liselilerini tercih etmeleri hususunda ortak çalışmalar yürütüldü. Ayrıca BATSO olarak meslek sahibi gençler yetiştirilmesinde elimizden gelen tüm destekleri sağlıyoruz.
Batman’da meslek sahibi olacak gençlerimizin üretime verecekleri katkıların ve sanayicinin nitelikli eleman bulmakta sorun yaşamadığı, işsizlik problemi yaşanmadığı bir il olmasını sağlayacağız. 2021-2022 eğitim/öğretim yılında, Proje okulumuz ‘Batman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne tercih eden tüm öğrencilerimize ve değerli velilerimize teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimizin eğitim-öğretim yılı boyunca aldıkları eğitimin hakkını verecekleri, emeklerin karşılığı alarak daha başarılı bir meslek hayatına atılmalarını temenni ediyorum. Yeni eğitim yılının da hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01KAPLAN’DAN ÇARŞI ESNAFINA ZİYARET
- 02RİSKLİ YAPILARDA YIKIM VE RUHSAT SÜREÇLERİ TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLÜYOR
- 03NASIROĞLU’NDAN DUHOK’TA BÖLGESEL BARIŞ MESAJI
- 04AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİNE ZİYARET
- 05“KÜRTLERİN ONURU KORUNMALI VE TÜRKLERİN KAYGILARI GİDERİLMELİ”
- 06BELEDİYEDEN AMATÖR KULÜPLERE BÜYÜK DESTEK
- 07ÇOCUKLAR HEM ÖĞRENDİ HEM EĞLENDİ
- 08DİYARBAKIR YOLUNDA YAPIM ÇALIŞMASI VE SİS UYARISI
- 09DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ'NDE ANLAMLI ZİYARET
- 10EKİM AYI KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
- 11DEM PARTİLİ ODUNCU, "İŞÇİ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEHLİKEDE"
- 12SONBAHAR'DA BUDAMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI
- 13BELEDİYE TRAFİK İŞARET VE İŞARETLEMELERİNE AĞIRLIK VERDİ
- 14NASIROĞLU, STRATEJİ VE BÜTÇE BAŞKANI ŞENEL’İ ZİYARET ETTİ
- 15HÜDA PAR’dan Meteoroloji Müdürlüğü'ne ziyaret




Henüz Yorum yok