
Er-Rızk Camii'nin taşınması işlemleri sürüyor
Batman’da tamamlanma aşamasına gelen Ilısu Barajı altında kalacak antik kent Hasankeyf ilçesinde tarihi eserlerin taşınması çalışmaları hızla devam ediyor.
Hasankeyf'teki Ilısu Barajı nedeniyle sular altında kalacak eserleri korumaya yönelik düzenlenen çalışmalar kapsamında, ilçede bulunan ve geçen hafta taşınması işlemlerine başlanılan son eser olan Er-Rızk Camii'nin kaldırma işlemlerinin ikinci aşamasına gelindi.
Konuyla ilgili açıklama yapan DSİ Ilısu Projesi 16. Bölge Müdürlüğü, 6 eserden sonra taşınacak son eser olan Er-Rızk Camii'nin ikinci kaldırma işlemlerine de başlanıldığını belirterek, kaldırma işleminin üç aşamada yapılacağını kaydetti.
Yaklaşık bin 700 ton ağırlığında olan eserle ilgili çalışmalarda sona gelindiği ifade edilen açıklamada, “Hasankeyf taşıma işleri kapmasında taşınacak son eser olan Er-Rızk Camii'nin kaldırma işlemlerinin 2’nci aşamasına başlanılmıştır. Er-Rızk Camii'nin ağırlığı yaklaşık bin 700 ton olup, kaldırma işlemi üç aşamada yapılacaktır. İlk aşamada 1,7 metre kaldırılmış olup, 2’nci aşama 1,7 metre ve 3’üncü aşamada da 1,2 metre kaldırılması planlanmaktadır. Planlanan çalışmalar çerçevesinde 2’nci aşamanın kaldırma işlemlerine başlanılmıştır. Kaldırma işlemlerinin bir hafta içinde tamamlanması hedeflenmektedir.” denildi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 0124 Temmuz Basın Bayramı Kutlu Olsun
- 02BAMMED: GAZETECİLİK HALKIN SESİ, VİCDANIN KALEMİDİR
- 03“BATMAN BASINI KIYMETLİ BİR GÖREV ÜSTLENİYOR”
- 04ÖĞRENEN MAHALLELER, BİLİNÇLİ AİLELER PROJESİ SÜRÜYOR
- 0560 SU KUYUSUNDA BAKIM VE VERİMLİLİK ÇALIŞMASI
- 06SEMT PAZARLARI DENETLENİYOR
- 07“TARAFSIZ VE ÖZGÜR BASIN, GÜÇLÜ DEMOKRASİLERİN TEMELİDİR”
- 08GENÇ ASKON’DAN BASIN BAYRAMI BULUŞMASI
- 09BGYC’DEN 24 TEMMUZ MESAJI
- 10ATAY “BASIN, DEMOKRASİNİN GÜVENCESİDİR”
- 11BASIN BAYRAMI ACI BİR TABLONUN GÖLGESİNDE KUTLANIYOR
- 12BAB-GED’den "24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı" mesajı
- 13BBD BAŞKANI UYANIK “YEREL BASINA DESTEK ŞART, SANSÜR HALA SÜRÜYOR”
- 14MÜFTÜ DURMUŞ’TAN YAZ KUR’AN KURSU ZİYARETİ
- 15“ETKİSİZ YETKİLİ DEĞİL, YÜREKLERDE ETKİLİ SENDİKAYIZ”
Henüz Yorum yok