
Batman Valiliğinden ‘Kirli Hava’ açıklaması
Kentin hava kirliliğiyle ilgili şikâyetler üzerine Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, yapılacak çalışmalar sonucunda hava gaz salınımı limit değerlerinin üzerinde tespit edilmesi durumunda kusurlu bulunan kuruluş ve tesis hakkında idari para cezasının uygulanacağı bildirildi.
Yapılan açıklamada, Batman’da özelikle bazı mahallelerin maruz kaldığı koku ve hava kirliliği ile ilgili vatandaşların şikâyetleri dikkate alınarak, sorunun tespiti ve çözümü için gerekli çalışmaların yürütüldüğü belirtildi.
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Öncelikle salınan gaz kokusunu ve hava kirliliğini tespit etmek için Valiliğimizce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile gerekli temaslar kurularak, Mobil Hava Kalitesi Ölçüm aracı ilimize tesisi sağlanmıştır. Mobil istasyonu, kentin koku şikâyetlerinin yoğun yaşandığı bölgede konuşlandırılmıştır. Belli aralıklarla yapılan ölçümler sonucunda bölgedeki koku kaynağı ve hava kalitesi ile ilgili değerlendirme yapılacaktır. Mobil Hava Kalitesi Ölçüm Aracındaki cihazlar ile salınan kimyasal gazların parametrelerinin ölçümü yapılacaktır. Yapılan ölçümler sonucunda hava gaz salınımı limit değerlerinin üzerinde tespit edilmesi durumunda, kusurlu bulunan kuruluş ve tesisler hakkında 2872 sayılı Çevre Kanununa göre idari para cezası uygulanacak ve gerekli tedbirlerin alınması sağlanacaktır.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01HASANKEYF’TE KÖY YOLLARINDA ASFALT YAMA ÇALIŞMALARI
- 02KAÇAK ET OPERASYONU: 42 BİN TL CEZA
- 03ZEYNEP ODUNCU’DAN “EK KAYNAK KİTAP” SORULARI
- 04Batman, TEKNOFEST’ten 4 ödülle döndü
- 05NASIROĞLU “BATMAN’DA İLMİK İLMİK YOL HARİTASI İŞLİYORUZ”
- 06BATMAN BAROSU TÜRKİYE ŞAMPİYONU
- 0755 HAFIZ BELGELERİNİ ALDI
- 081344 İŞLETME DENETLENDİ
- 09ÇOK SAYIDA GÜMRÜK KAÇAĞI MALZEME ELE GEÇİRİLDİ
- 10PETROLSPOR 5'TE 5 YAPTI
- 11EKMEN “ADALET SİSTEMİ ÇÖKMÜŞ DURUMDA”
- 1230 MİLYONLUK VURGUN YAPAN 4 KİŞİ TUTUKLANDI
- 13ESNAF ODASI'NDAN
- 142.600 TON HAFRİYAT BERTARAF EDİLDİ
- 15Eğitim-Bir-Sen Batman Şubesi İl Divan Toplantısı Yapıldı
Henüz Yorum yok