‘İNSANLIK YEK VÜCUT OLDU’
‘İNSANLIK YEK VÜCUT OLDU’
Batman Umut Kervanı, depremlerin ardından ve deprem sonrası Batman'a gelen depremzedelere yaptığı yardım ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.
Basın mensuplarıyla kahvaltıda buluşan Batman Umut Kervanı, '' İnsanımız kardeşlik ve yardımlaşma konusunda yek vücut oldu'' dedi.
“YARALARIMIZI BİRLİKTE SARMAYA DEVAM EDİYORUZ”
6 Şubat’tan bu yana yapılan yardımlar hakkında bilgi veren Batman Umut Kervanı Başkanı Salih Güzel, "Umut Kervanı olarak 2005 yılından beri yılın 12 ayı insani yardım faaliyetlerimiz devam ediyor'' dedi. Yaşanan afeti yüz yılın felaketi olarak tanımlayan Güzel, '' Bizlere yapılan ayni ve nakdi yardımlarla şu ana kadar 20’si tır olmak üzere 26 insani yardım aracını depremin yaşandığı bölgeye gönderdik. Bu araçlarımız 6 tır ile 3 küçük araç Adıyaman'a, gönderilirken sırasıyla 3 tır ve 3 küçük araç Malatya'ya, 3 araç Kahramanmaraş, 3 araç Gaziantep, 3 araç Suriye, Hatay ve İskenderun'a gönderildi. Batman’a deprem bölgesinden gelen depremzedelerin 1054 müracaatla 4996 kişinin ev eşyasından giyim ve gıdasına kadar kendilerine insani yardımda bulunulmuş, depremzede kardeşlerimize ücretsiz olarak evlerini tahsis etmek isteyen 27 hayırsevere aracılık yaparak, depremzede kardeşlerimizin evlere yerleşmesine aracı olduk. Deprem bölgelerinde ilk günden itibaren çalışmalarımızı AFAD Koordinasyonunda gerçekleştirdik. Bu şekilde ki çalışmamız halen devam etmektedir. Adıyaman'da insani yardım faaliyetlerimizle birlikte 24 saat sıcak yemek ikramlarımızla günlük 25 bin kişilik sıcak yemek, haftada 25 kişilik üye ve gönüllümüz ile Malatya'da merkezde Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerinde ve Doğanşehir’in Erkenek Beldesinde 3 ayrı noktada günlük 8000 kişilik sıcak ikramı, haftada 50 üye ve gönüllümüz ile Kahramanmaraş'taki Umut Kervanı koordinasyon merkezine haftalık 25 kişi ile insan kaynakları desteği sağlıyoruz '' ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01MÜDÜR CİĞER, PİKTES ÖĞRETMENLERİYLE BULUŞTU
- 02VALİ CANALP’A ÖZEL GÜVENLİK HAFTASI ZİYARETİ
- 03TRAFİK KOMUTA VE KONTROL MERKEZİ HİZMETE AÇILDI
- 04PORTEKİZLİ BENNY, PETROLSPOR’A İMZA ATTI!
- 05BATMAN’DA ÖĞRENCİLER KARNELERİNİ ALDI, YAZ TATİLİ BAŞLADI
- 06KALDIRIMLARDA YENİLEME ÇALIŞMASI BAŞLADI
- 07MÜDÜR CİĞER, OKUL İNŞAATLARINI İNCELEDİ
- 08ESAT EKREMOĞLU, MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELI’Yİ MAKAMINDA ZİYARET ETTİ
- 09Temizlik Ekipleri Sahada Çalışmalarına Devam Ediyor
- 10UYUŞTURUCU OPERASYONU
- 11Batman Çayı’nda mahsur kalan 5 kişi kurtarıldı
- 12Batman Çayı’na düşen vatandaş kurtarıldı
- 13EBRUYA GÖNÜL VERENLERİN ESERLERİ SANATSEVERLERLE BULUŞTU
- 14Batman’da Zabıta Ekiplerinden Kaldırım ve Yol İşgallerine Müdahale
- 15Batman’da Sıcaklıklar Artıyor, Vatandaşlar Gölgelik Alanlara Yöneldi




Henüz Yorum yok