
İş ilanına yoğun başvuru
Batman'da İŞKUR'un, Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda çalıştırılmak üzere işe alınacak 690 kişi için, binlerce vatandaş başvurdu.
22 Eylül’e kadar devam edecek başvuruların ardından, başvurusu kabul edilen 690 kişi, TYP kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda temizlik ve güvenlik personeli olarak 10 Ekim’de işe başlayacak.
Sabahın erken saatlerinden itibaren Batman İŞKUR Müdürlüğüne gelen yüzlerce vatandaş, iş başvurularını yapmaya başladı. İŞKUR önünde yaşanan izdiham ise, işsizlik oranını bir kez daha gözler önüne serdi.
İŞKUR bünyesinde çalışmak üzere kayıt yapmaya geldiklerini belirten vatandaşlar, bu tür projelerin önemli olduğunu fakat işe alımdaki sayının çok düşük olduğunu belirterek duruma tepki gösterdiler.
Defalarca iş başvurusunda bulunmasına rağmen herhangi bir işe yerleşemediğini vurgulayan vatandaşlardan Hadi Gök, “6 seferdir İŞKUR’a başvurmama rağmen ismim çıkmadı. Evli ve 3 çocuk babasıyım. İnşaatlarda günübirlik çalışmaktayım. Çocuklarım için İŞKUR’a başvurdum ve buraya geldim. İnşallah bu sene ismim çıkar. Yalnız bu sene geçen seneye göre iş alımı sayısı çok düşüktür. Sayının az olması bizi üzüyor. Sayının artırılmasını istiyoruz.” dedi.
İŞKUR İl Müdürlüğü yetkilileri ise, 22 Eylül’e kadar yapılacak iş başvurularının yaklaşık 10 bin kişiyi bulabileceğini belirttiler.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01YENİDEN REFAH'TA GENÇLİK BAYRAĞI BEYAZ’A EMANET
- 02AK PARTİ BATMAN’DA GENİŞ KATILIMLI TOPLANTI
- 03RECEBANLILAR DERNEĞİ'NDEN SICAK MESAJ
- 04ÇİFTÇİ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ
- 05İHD, 695.eylemini yaptı
- 06Batman’da yola dökülen madeni yağ ulaşımı aksattı
- 07Gercüş’te Orman Yangınına Müdahale Ediliyor
- 08BATMAN’DA FELÇ RİSKİ OLAN HASTA FİZİK TEDAVİYE ULAŞAMIYOR
- 09ODUNCU:BU SESSİZLİK KABUL EDİLEMEZ
- 108 YAPI KONTROLLÜ ŞEKİLDE YIKILDI
- 11HASANKEYF’TE GECE IŞIKLARI TARİHLE BULUŞTU
- 12TPAO BULVARININ KALDIRIMLARI YIKANDI
- 13HAVALİMANINDA UYUŞTURUCU OPERASYONU: 1 KİŞİ TUTUKLANDI
- 14BATMAN TIMOKLULAR DERNEĞİ’NDEN FİNAL MAÇI DAVETİ
- 15BELEDİYEDEN ÜCRETSİZ KANSER TARAMASI
Henüz Yorum yok