
SULAMA KANALLARINA SU VERİLDİ
Tarımsal sulama sezonun başlamasıyla birlikte, sulama kanallarının yerleşim yerlerine yakın bölgelerde geçmesinde dolayı, her yıl boğulma vakaları yaşanmaktadır.
Kanallara suyun verilmesiyle birlikte, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılan açıklamada “2025 yılı sulama sezonunun açılması ile birlikte sulama Kanallarına yeniden su verilmeye başlanmıştır.
Ancak Havaların ısınmasıyla birlikte yüzmek, balık avlamak, piknik yapmak veya başka amaçlar ile rezervuar alanlarına veya sulama kanallarına can ve mal güvenliği açısından girilmemesi; Tesislere ulaşım, bakım onarım ve işletme amacıyla kullanılan DSİ servis yolları araç ve yaya trafiğine uygun değildir. Bu nedenle servis yollarının ulaşım amacıyla kullanılmaması hususlarına titizlikle uyulması önemle rica olunur.
Bu nedenle kanal çevresinde bulunurken dikkatli olunmalı, özellikle çocukların kanala yaklaşmasına kesinlikle izin verilmemelidir” denildi.
Boğulma vakalarının önüne geçmek için uyarılarda bulunan DSİ “Sulama kanalı yüzme veya serinleme amacıyla kullanılmamalıdır. Kaygan zemin ve ani derinlik değişimleri hayati risk oluşturabilir. Lütfen çevrenizdekileri bu konuda bilinçlendirin ve çocukları sürekli gözlem altında tutun Unutmayın ki: Bir dakikalık ihmal, bir ömür boyu pişmanlığa neden olabilir. Can kayıplarının önüne geçmek hepimizin sorumluluğudur” ifadelerini kullandı.
.jpg)
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN BASIN BAYRAMI MESAJI
- 02Fırat: “Basının Susturulması, Bir Ülkenin Geleceğini Karartır”
- 03ÇAMLITEPE MEZRASI MODERN YOLA KAVUŞUYOR
- 04Asma’dan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı
- 05BASIN, DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR
- 06“BASIN, HAKİKATİ ULAŞTIRMA VAZİFESİNİ ÜSTLENİYOR”
- 0724 Temmuz Basın Bayramı Kutlu Olsun
- 08BAMMED: GAZETECİLİK HALKIN SESİ, VİCDANIN KALEMİDİR
- 09“BATMAN BASINI KIYMETLİ BİR GÖREV ÜSTLENİYOR”
- 10ÖĞRENEN MAHALLELER, BİLİNÇLİ AİLELER PROJESİ SÜRÜYOR
- 1160 SU KUYUSUNDA BAKIM VE VERİMLİLİK ÇALIŞMASI
- 12SEMT PAZARLARI DENETLENİYOR
- 13“TARAFSIZ VE ÖZGÜR BASIN, GÜÇLÜ DEMOKRASİLERİN TEMELİDİR”
- 14GENÇ ASKON’DAN BASIN BAYRAMI BULUŞMASI
- 15BGYC’DEN 24 TEMMUZ MESAJI
Henüz Yorum yok