
ÜRETEN, İSTİHDAM EDEN KADIN GİRİŞİMCİ SAYISI ARTIYOR
Yaşamın her alanında kadınların yanında olan Batman Belediyesi, girişimci ve üretken kadınlara her konuda destek sağlıyor.
Üretimin yanı sıra ekonomiye katılımlarını sağlamak amacıyla kadın girişimcilere yönelik kurulan kooperatif sayısı her geçen gün artıyor. Batman Valiliği ve Batman Belediyesi’nin teşvik ve destekleriyle farklı yaş grubunda bulunan, çoğunluğu evli ve çocuklu olan kadınlar düşük sermayeli, orta ölçekli yapıyla bir araya gelerek kooperatif kuruyor. Aralarında; tarımdan tekstile, gıdadan el sanatlarına, çocuk bakımından hediyelik eşyaya kadar 13 farklı alanda faaliyet gösteren kooperatiflerde yapılan ürünlerin üretim ve satışında birçok kadına da iş imkânı sağlanıyor. Kooperatif aracılığıyla üretilen ürünler şimdiden siparişlere yetişemez hale geldi. Taze ve hijyenik koşullarda üretilen ürünlerin bazıları şehir dışına ve hatta yurt dışına bile gönderiliyor.
Özellikle Sason ilçesinde kurutulmuş çilek çerezlik olarak ilk sıralardaki yerini aldı. Sadece 2021 yılı içerisinde; Hasankeyf Kadın Girişimi Üretim Kooperatifi, Sason Girişimci Kadınlar Kooperatifi, Kozluk Erzen Kadın Girişimi Kooperatifi, Beşiri Kadın Girişim Kooperatifi, Toplum Değişme Kadın Kooperatifi, Hanımeli Kadın Girişim Üretim Kooperatifi, Batman Üreten Kadınlar Kadın Girişimi Kooperatifi, Tarımda Kadın Eli Kadın Girişimi Kooperatifi, Üreten Melek Kadınlar Kadın Girişim Kooperatifi, Petrolkent Üreten Kadınlar Girişim Kooperatifi, Evrensel Yaşam Kadın Kooperatifi, Gercüş Üreten Kadınlar Kadın Girişim Kooperatifi ve Bilmek Üreten Kadınlar Girişim Kooperatifi olmak üzere 13 kooperatif faaliyete geçti.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HATIRA ORMANINDA AÇILIŞ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLECEK
- 02BAŞARILI ÖĞRENCİLERDEN İL MÜDÜRÜ CİĞER’E ZİYARET
- 03SASON’UN ZİRVESİNE GİDEN YOL AÇILIYOR
- 04ÇOCUKLARIN TALEBİ ÜZERİNE PARKA OYUN ALANI KURULDU
- 05“TÜRKİYE YARDIM ULAŞTIRACAK GÜCE SAHİPTİR”
- 06İHSAN TAŞ’TAN SEKTÖRE ÇAĞRI: "BEYAZ PERDE KAPANIYOR"
- 07“KAÇAK YAPILARA GÖZ AÇTIRMIYORUZ”
- 08KALDIRIM İŞGALLERİNE GEÇİT YOK
- 09İŞ İNSANI RAMAZAN TOY, MHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI OLDU
- 10EZİDÎ YURTTAŞLARIN MAĞDURİYETİ CEVDET YILMAZ’A SORULDU
- 11EN SICAK İL BATMAN OLACAK
- 12UYUŞTURUCUYA KARŞI TOPLUMSAL SEFERBERLİK ÇAĞRISI
- 13ARSLAN: SUSANLAR DA SORUMLUDUR
- 14ADSM’den çocuklara yönelik örnek uygulama
- 15KAPLAN’DAN MİKRO ESNAFA DESTEK ÇAĞRISI
Henüz Yorum yok