"Yapılacak yeni parklarda engelliler de düşünülmeli"
Türkiye Gençlik Konseyi Kozluk temsilcileri, Batman'ın Kozluk ilçesinde devam eden park çalışmalarını incelediler.
Kozluk Belediyesi tarafından 15 dönümlük arazi üzerinde gerçekleştirilen Kent Park çalışmalarını yerinde inceleyen heyet, yeni yapılacak parklarda engellilerin düşünülerek hareket edilmesi gerektiğini söyledi.
Konuyla ilgili heyet adına açıklama yapan Türkiye Gençlik Konseyi Kozluk Sosyal İşlerden Sorumlu Üyesi Erdal Tahtacı, "Bugün yeni yapılan parkta bir engelli yolu, engelliler için oyun aktivite alanı yapılması için burada bulunmaktayız. Diğer engelsiz kardeşlerimize yapılan hizmetin aynısının engelli kardeşlerimize de yapılmasını istiyoruz. Engellilerin sosyal yaşama katılmalarını sağlamak gerekir. Biz de yeni yapılan parkta engellilere bir engel çıkmaması gerektiğini düşünüyoruz, onun için buradayız." dedi.
Yapılan parklarda engellilerin düşünülmemesinin eksiklik olduğunu dile getiren Tahtacı, "Şu anda bulunduğumuz park yeni ve bunun için en uygun park olduğunu da söyleyebiliriz. Diğer parklarda engelliler için aktivite alanı, engelli yolu ve WC gibi eksiklikler bulunmaktadır. Yeni yapılacak parkta bu eksikliklerin giderilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Yetkililerden ricamız engelliler için yürüyüş yolu, engellilerin rahatça ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir WC talebinde bulunuyoruz. Yapılacak yeni parklarda engellilerinde düşünülmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01TEMİZ BİR BATMAN İÇİN SAHADALAR
- 02ÇİFT ÇEVRE YOLU İÇİN BÜYÜK ADIM
- 03BARO BAŞKANI ÇAKAN, HAKKARİ BAROSU’NUN AÇILIŞINA KATILDI
- 04BAŞKAN GÜNEŞ, DİYALOG GÜÇLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI
- 05BAŞKAN GÜNEŞ, DİYALOG GÜÇLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI
- 06BAŞKAN GÜNEŞ, DİYALOG GÜÇLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI
- 07YANGINDAN ZARAR GÖREN FİRMALARA GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ
- 08“UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE TÜM KURUMLAR ORTAK HAREKET ETMELİ”
- 09Objektif Gazetesi ve Radyo Yüksel'den Gastronomi Turizmine Anlamlı Ziyaret
- 10VALİ CANALP’TEN 15 TEMMUZ MESAJI “İRADE BİZİM, ZAFER BİZİM”
- 11Batman’ın Lezzet Mirası Emin Ellerde
- 12Başkan Çetin : "15 Temmuz ruhu sonsuza dek payidar kalacak"
- 13Batman’da Sokakta Dehşet: Tartıştığı Şahıs Tarafından İki Ayağından Vuruldu!
- 14HASANKEYF'TE VERGİ DENETİMİ
- 15Batman Havalimanı’nda Yolcu Sayısı 408 Bini Aştı




Henüz Yorum yok