
Baydemir: ‘Her “Hayır”ınız yakılmış şehirlerimize derman olacaktır’
Batman’ın Beşiri ilçesinde referandum çalışmaları kapsamında halk buluşması gerçekleşti
Batman’nın Beşiri İlçesinde HDP, DBP, TJA Bileşenleri tarafından halk buluşması gerçekleştirildi. Yapılan halk buluşmasına HDP Diyarbakır Milletvekili Osman Baydemir, Mardin Milletvekili Mithat Sancar, HDP Siirt Milletvekili Kadri Gürsel, Batman Milletvekilleri Saadet Becerikli, Ayşe Acar Başaran, Mehmet Ali Aslan, HDP, DBP, TJA il yöneticileri ve çok sayıda yurttaş katıldı. Halkın yoğun ilgisinin olduğu halk buluşmasında yurttaşlar sık sık Kürtçe-Türkçe “Hayır ve Na” sloganları atarak halaylar çekti. Buluşmada konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Osman Baydemir, tüm Batman halkının iradesini selamladığını belirterek referandumda tekçiliği dayatanlara karşı tüm Batman halkını “Hayır”ı haykırmaya çağırdı.
‘HER “HAYIR’NIZ YAKILMIŞ ŞEHİRLERİMİZE DERMAN OLACAKTIR’
Anayasa paketinde Kürtlerin, dili, kültürü, varlığı ve iradesi yok sayıldığı için “Hayır” diyeceklerini belirten Baydemir, “Her söylediğiniz “Hayır” Nusaybin, Cizre, Sur ve diğer yakılmış yıkılmış şehirlerimizin yarasına derman olacak. Bizler Kürt halkının iradesini ve varlığını yok sayanların önümüze koyduğu paketi tanımıyoruz ve onların önümüze koyduğu bu pakete ve zulme “Hayır” diyoruz.” Şeklinde konuştu.”
‘TEKÇİLİĞİ DAYATANLARA KARŞI “HAYIR” DİYECEĞİZ’
İktidarın bugüne kadar hiçbir inanca ve çeşitliliğe bir şey katmadığını ve yapılacak referandumun da hiçbir şey katmayacağının altını çizen Baydemir şöyle devam etti: “Eğer siz tek millet ve dil isterseniz bunun adı Allaha şirk koşmaktır. Bizler tekçiliği dayatanlara karşı sandığa gideceğiz ve bütün dillerimizle, renklerimizle, kimliğimizle “Hayırı” haykırarak hepimiz Kürdistan’ın ve bu ülkenin bahçesindeki rengârenk birer gülü olduğumuz söyleyeceğiz.”
Baydemir, iktidarın Rabia işaretine de tepki göstererek, “Eğer dört işaretinizden iki tanesinden yani tek dil ve tek millet dayatmasından vazgeçerseniz kalan iki işaret bizim kabulümüzdür” dedi.
‘KAYYUM ZİHNİYETİNE “HAYIR” DEYİN’
İktidarın her defasında darbelere karşı olduklarını ama bir halkın iradesine darbe yaptığını ifade ederek Batman halkına ‘sizin iradenizi yok sayanlar da darbeci olmuyor mu? diye sordu. Baydemir, Batman halkının en büyük “Hayır” deme nedeninin iradelerine atanan kayyum olduğunu söyleyerek Batman halkını kayyum zihniyetine karşı “Hayır” oyu kullanmaya çağırdı.
Beşiri’deki halk buluşmasının ardından Kurtalan’daki halkla bir araya gelecek.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“KAÇAK YAPILARA GÖZ AÇTIRMIYORUZ”
- 02KALDIRIM İŞGALLERİNE GEÇİT YOK
- 03İŞ İNSANI RAMAZAN TOY, MHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI OLDU
- 04EZİDÎ YURTTAŞLARIN MAĞDURİYETİ CEVDET YILMAZ’A SORULDU
- 05EN SICAK İL BATMAN OLACAK
- 06UYUŞTURUCUYA KARŞI TOPLUMSAL SEFERBERLİK ÇAĞRISI
- 07ARSLAN: SUSANLAR DA SORUMLUDUR
- 08ADSM’den çocuklara yönelik örnek uygulama
- 09KAPLAN’DAN MİKRO ESNAFA DESTEK ÇAĞRISI
- 10GAZETECİYE SORUŞTURMA ÜZÜNTÜ VERİCİ
- 11“HİZMET KALİTESİ VE İŞ BİRLİĞİ GÜÇLENİYOR”
- 12UMUT KERVANI, BİNLERCE AİLEYE UMUT OLDU
- 13 Eşit ve Özgür Yaşamı Destekleme Derneği kuruldu
- 14HAZİRAN’DA 64 BİN YOLCUYA HİZMET VERİLDİ
- 15RAMANLI’DAN ÇÖZÜM SÜRECİNE DESTEK
Henüz Yorum yok