“Cezaevlerinde ciddi sorunlar yaşanıyor”
“Cezaevlerinde ciddi sorunlar yaşanıyor”
İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi Hapishane Komisyonu, 2023 yılı Batman ili sınırları içerisinde bulunan cezaevlerindeki mahpus haklarına ilişkin hazırladığı gözlem raporunu basın mensuplarıyla paylaştı.
İHD Batman şube ofisinde yapılan basın açıklamasına İHD Batman Şube Eş Başkanları Av. Ahmet Şiray ve Rumeysa Deniz Kaya ile şube yöneticileri katıldı. Basın açıklamasını okuyan İHD Hapishane Komisyonu sözcüsü Av. Sinan İslam Gegin, “Batman sınırları içerisinde bulunan cezaevlerinde yaşanan hak ihlalleri ile ilgili yapılan başvurular üzerine İHD Batman Şubesi Cezaevi Komisyonu olarak inceleme ve gözlem yapmak üzere harekete geçilmiştir. İHD Batman Şubesi Hapishane Komisyonumuz yapılan bildirimler ve başvurular ışığında cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlülerle insan hakları ihlalleri iddiaları hakkında mahpuslarla görüşmeler gerçekleştirmiştir.
Bu görüşmeler sonucunda ulaşım, haberleşme, iletişim ve sağlık hakkı gibi temel haklar konusunda ciddi sorunlar yaşandığı gözlemlenmiştir. Ayrıca çıplak arama, işkence ve kötü muamele, infaz yakma, iletişim ve görüş kısıtlaması iddiaları mahpuslar tarafından dile getirilmiştir. Yapılan görüşmelerde mahpuslar spor, kültür, eğitim ve sanat alanıyla ilgili faaliyetler konusunda hiçbir şey yapamadıklarını dile getirmişlerdir” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01504 PERSONEL İLE MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ
- 02ESNAF72.COM – BATMAN ALIŞVERİŞ PLATFORMU
- 03Şansi: Batman’da 3 Bin 810 Aile İçin Kura Günü 7 Ocak
- 04KÖY YOLLARINDA KARLA MÜCADELE SÜRÜYOR
- 05Başkan Kaplan’dan İş Yeri Mülkiyet Sahiplerine Çağrı. Yeni Yılda Kira Artışları Makul Düzeyde Yapılsın.
- 06KENT GENELİNDE BUZ SARKITLARINA MÜDAHALE
- 07ZİNCİRLER SAHNEDE KIRILACAK
- 08KARLA MÜCADELE KAPSAMINDA YABAN HAYATINA YEM DESTEĞİ
- 09HARÇLIKLARINI UMUDA DÖNÜŞTÜRDÜLER
- 10KAYIP YAKINLARI 718. HAFTADA YİNE AYNI TALEPTE
- 11Fırat, “Saadet Partisi son 6 ayda 67 bin yeni üye kazandı”
- 12KIŞLAK KÖYÜ YOLUNDA KARLA MÜCADELE EKİPLERİNE ZİYARET
- 13BATMAN’DA 2025’TE EN FAZLA EVLİLİK ARALIK AYINDA YAPILDI
- 14BESO BAŞKANI ÇİFTÇİ, “ESNAF DESTEKLENMELİDİR”
- 15KONUTTA BATMAN KURA TARİHİ BELLİ OLDU




Henüz Yorum yok