
"Batman’da 106 engelli meslek sahibi oldu"
Batman Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Besim Eviz, “10-16 Mayıs Engelliler Haftası” münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı.
Ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 10’nunu engelli vatandaşların oluşturduğunu belirten Eviz, engelli olmanın bir kusur olmadığını, hepimizin engelli olma potansiyeli taşıdığımız gerçeğini unutmamamız gerektiğini söyledi.
Bu açıdan engellilerin sorunlarına duyarlı olmak ve onların iş yaşamı içinde rahatlıkla yerlerini alabilecek şartları oluşturmak için işverenlerin desteğine ihtiyaç olduğunu belriten Eviz, “Batman İŞKUR olarak engelli kardeşlerimizin hem meslek edinmeleri hem de edindikleri mesleklerde istihdamlarının sağlanması için önemli projeler ve çalışmalar yürütüyoruz. Bu anlamda 2017-2018 yılında toplam 16 meslek dalında yaklaşık bir milyon 250 bin TL bütçe ile 19 projenin altına imza atarak bu projeler ile 106 engelli vatandaşımızın meslek sahibi olması sağlanmıştır. Ayrıca 13 engelli vatandaşımıza kendi işlerini kurmaları amacıyla hibe desteği verilmiştir.” dedi.
“Engelli iş koçu uygulamasını hayata geçireceğiz”
Engelliler için ‘Engelli iş koçu’ uygulamasını hayata geçirmeye çalıştıklarını ifade eden Eviz, “Özel sektör işverenlerimiz ile yaptığımız tüm çalışmalarda engelli kardeşlerimizin istidam sorunlarının çözümü bizim için yasal ve öncelikli bir görevdir ve her işverenimizin engelli istihdamını artırma noktasında duyarlı olmaya çağırıyoruz. İŞKUR olarak engelli kardeşlerimizin kurumumuz olanaklarından daha fazla istifade edebilmeleri ve iş-işlemlerinin kesintisiz sürdürülmesi amacıyla yakın bir zamanda ‘Engelli iş koçu’ uygulamasını hayata geçireceğiz. Bu uygulama ile alanında uzman 4 arkadaşımız engelli vatandaşlarımıza yönelik özel hizmet sunacaktır.” diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01BAT-RAY TANITILDI
- 02ARAÇ DEVRİLDİ: 2 YARALI
- 03BATMAN VAKFI KURULUŞ ÇALIŞMALARINI HIZLA SÜRDÜRÜYOR
- 04HÜDA PAR Heyeti Kürdistan Bölgesinde temaslarda bulundu
- 05TAŞ “BU SEKTÖRDE YILDIZLAR KAZANIYOR, EMEKÇİLER SÜRÜNÜYOR”
- 06BELEDİYEDEN TEKSTİL ATIKLARINA YÖNELİK DENETİM
- 07Doğru teşhis Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde konuldu
- 08BATMAN’DA TÜTÜNLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI
- 09HASANKEYF KALESİ GECE DE ZİYARETE AÇILDI
- 10HEDEF 3’TE 3!
- 11ZABITA HAFTASI KUTLANDI
- 12HASANKEYF’TE TURİZM ÇALIŞANLARINA EĞİTİM DESTEĞİ
- 13BESO’DAN MÜSİAD’A ZİYARET
- 14MİLLETVEKİLİ RAMANLI, “PKK SİLAH BIRAKMASA DA KÜRTLERİN HAKLARI TANINMALI”
- 15OSB YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI
Henüz Yorum yok