BAYINDIR, “AŞİRET DERNEĞİ DEĞİLİZ”
Batman Tımoklular Derneği, 30 Mayıs 2026 tarihinde düzenlenecek “TIMOQ 2. Doğa ve Kültür Festivali” öncesi yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelerek hazırlık süreci ve program içeriğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Hafta sonu Batman’daki yerel basın mensuplarıyla da bir araya gelen Dernek Başkanı Ferhat Bayındır, aşiret derneği olmadıklarını ve herhangi bir siyasi partinin çalışmalarında yer almadıklarını belirterek, evrensel bir anlayışla hareket ettiklerini söyledi.
Bayındır, kuruluşlarından bu yana doğrularından taviz vermediklerini ifade etti. Festival sürecinde halkın, üyelerin ve basın mensuplarının görüşlerini önemsediklerini ifade eden Bayındır, farklı kesimlerle yapılan toplantılarla organizasyonu daha güçlü hale getirmeye çalıştıklarını belirtti. Derneğin kısa sürede yaklaşık 2 bin üyeye ulaştığını da söyledi.
“TIMOQ’U DOĞA VE KÜLTÜR COĞRAFYASINA
DÖNÜŞTÜRMEK İSTİYORUZ”
Tımok (Gümüşörgü) köyünün doğal ve tarihi yapısıyla önemli bir değer taşıdığını vurgulayan Bayındır, amaçlarının bölgeyi bir doğa ve kültür merkezi haline getirmek olduğunu ifade etti. Bayındır, “Tımok coğrafyasının şenlenmesini ve kültürle anılmasını istiyoruz” dedi. Festival programına ilişkin bilgi veren Bayındır, etkinliklerin 29 Mayıs Cuma günü doğa yürüyüşüyle başlayacağını açıkladı. Gün boyu sürecek etkinliklerin ardından çadır kampı, müzik ve çeşitli aktivitelerle programın devam edeceğini belirtti. Festival sahnesinin herkese açık olacağını da vurgulayan Bayındır, “Sahnemiz sadece Tımoklulara değil, tüm sanatçılara ve doğa severlere açıktır” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Hamidi, Batman’ın 36. Kuruluş yıldönümünü kutladı
- 02JANDARMA 36 HÜKÜMLÜYÜ YAKALADI
- 03BAYINDIR, “AŞİRET DERNEĞİ DEĞİLİZ”
- 04BATMAN’DA 50 YAPAY ZEKÂ VE BECERİ ATÖLYESİ AÇILDI
- 05BATMAN DEVLET TİYATROLARI SAHNESİ AÇILDI
- 06KAYIPLAR İÇİN MÜCADELE SÜRÜYOR
- 07BATMAN BAROSU’NDA “İNFAZ HUKUKU” SEMİNERİ
- 08Kültür Anaokulu’nda “Gazete ve Radyo Söyleşisi” Düzenleniyor
- 09VALİ CANALP: BATMAN HER ALANDA BÜYÜK GELİŞİM GÖSTERDİ
- 10BATMAN GELECEĞE UMUTLA YÜRÜYOR
- 11TRAFİK POLİSLERİNE BAŞARI BELGESİ
- 12ÖZEL ÖĞRENCİLERE MORAL ETKİNLİĞİ
- 13ÇETİN'DEN BAŞARILI ÖĞRENCİLERE ZİYARET
- 14MÜSİAD Batman Van Zirvesinde
- 15TÜZÜN'DEN 16 MAYIS KUTLAMASI




Henüz Yorum yok