
BATMAN MEDİCAL PARK’TA ŞİFA BULDU
BATMAN MEDİCAL PARK’TA ŞİFA BULDU
55 yaşında ki M. EKREM ERDEM 1 yıldır epigastrik ağrı ( Mide Ağrısı ) ve nefes darlığı şikayetleri vardı.
İnatçı kusmaları olması ve nefes darlığı şikâyetinin artması üzerine Medikal Park Batman Hastanesi Genel cerrahi Op. Dr. Özgür Cem MÜSRİ ye başvurdu.
Ağrıları için daha Öncede bir çok hastaneye gidip hastalığına çare bulamayan M. Ekrem ERDEM yapılan görüntüleme sonuçlarında karın boşluğu ile göğüs boşluğunu birbirinden ayıran diyafram kasında 2 adet yaklaşık 7*8 cmlik fıtık oluştuğu belirlendi.
Bu fıtıktan dolayı midenin sol göğüs boşluğuna sıkışmış olduğu görüldü.
M. Ekrem ERDEM mevcut durumuyla gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra Genel Cerrahi Op. Dr. Özgür Cem MÜSRİ tarafından acil operasyona alındı Laparoskopik Hiatal herni tamiri (Kapalı yöntemle mide fıtığı ameliyatı) yapıldı. 2,5 saatlik operasyon esnasında göğüs boşluğuna sıkışmış olan mide ve karın içi yağlı dokular karın içine yani olması gereken yere alındı. Oluşmuş diyafram yırtıkları tamir edildi ve destek amacıyla üzerlerine yama konuldu. 2,5 saatlik başarılı bir operasyondan sonra M. Ekrem ERDEM servise alındı, Op. Dr. Özgür Cem MÜSRİ Ameliyatın 2. Günün sonunda yaptığı açıklamada ‘’ Hastamızın takiplerinde herhangi bir sorunla karşılaşmadık. 2 günlük takip sonucu yemesinde problem olmayan bağırsak hareketleri normale dönen hastayı şifa ile taburcu ettik.’’ Diye konuştu.
Hiatal herni (mide fıtğı), Gastroözefageal (mide-yemek borusu) bileşke ve diyafragmatik hiatusun normal anatomik ilişkisinin bozulması ile ortaya çıkar. Gastroözefageal bileşkenin pozisyonuna, herni büyüklüğüne ve içeriğine göre Hiatal herniler 4 tipe ayrılırlar. Hastamızdaki fıtık çeşidi Tip 4 dediğimiz göğüs boşluğuna midenin yanında omental dokularında sıkıştığı en tehlikeli fıtık çeşididir. Tip 4 hiatal hernide akut obstrüksiyon (tıkanma), strangülasyon (sıkışarak kansız kalma), ülserasyon, akut kanama, perforasyon ve aspirasyon gibi ciddi komplikasyonlar ortaya çıkabilir. Bizim hastamızda akut obstrüksiyonla bize başvurdu. Hastaya yapılan tetkikler ve görüntülemeler sonucu Tip 4 hiatal herni tanısıyla acil operasyona aldık. Hastaya kapalı yöntemle 2,5 saatlik başarılı bir operasyonla sağlığına kavuşturduk. Hastamız kontrole geldiğinde sancıları ve ağrıları ile ilgili hiçbir şikâyet ve sorununun kalmadığını ifade etti.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“KAÇAK YAPILARA GÖZ AÇTIRMIYORUZ”
- 02KALDIRIM İŞGALLERİNE GEÇİT YOK
- 03İŞ İNSANI RAMAZAN TOY, MHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI OLDU
- 04EZİDÎ YURTTAŞLARIN MAĞDURİYETİ CEVDET YILMAZ’A SORULDU
- 05EN SICAK İL BATMAN OLACAK
- 06UYUŞTURUCUYA KARŞI TOPLUMSAL SEFERBERLİK ÇAĞRISI
- 07ARSLAN: SUSANLAR DA SORUMLUDUR
- 08ADSM’den çocuklara yönelik örnek uygulama
- 09KAPLAN’DAN MİKRO ESNAFA DESTEK ÇAĞRISI
- 10GAZETECİYE SORUŞTURMA ÜZÜNTÜ VERİCİ
- 11“HİZMET KALİTESİ VE İŞ BİRLİĞİ GÜÇLENİYOR”
- 12UMUT KERVANI, BİNLERCE AİLEYE UMUT OLDU
- 13 Eşit ve Özgür Yaşamı Destekleme Derneği kuruldu
- 14HAZİRAN’DA 64 BİN YOLCUYA HİZMET VERİLDİ
- 15RAMANLI’DAN ÇÖZÜM SÜRECİNE DESTEK
Henüz Yorum yok