
Çiftçiye Destek Verilmeli
Sabahın erken saatlerinde evlerinden çıkarak tarlanın yolunu tutan çiftçilerle tek tek ilgilenen Durmaz, güneşin altında alın teri dökerek helal kazanç için çalışan çiftçilerin bu davranışının takdir edilmesi gerektiğini belirtti.
Ziyarette çiftçiler, Durmaz ve beraberindeki heyete sıkıntı ve taleplerini ileterek çözüm için yetkililerin gerekli adımları atmalarını istedi.
Çiftçilerin karşılaştıkları sıkıntı ve sorunları dinleyen Durmaz, gerekli notları alarak sorunların çözümü için üzerlerine düşeni yerine getireceklerini ifade etti.
"Bu sene istenilen ve beklenilen yağmurlar yağmadı"
Çiftçilere yönelik başlatılan ziyaret programıyla ilgili bilgiler aktaran Durmaz, "Merkez İlçe Teşkilatı olarak tarlalarda çalışan vatandaşlarımızı ziyaret etmeye yönelik bir program başlattık. Birçok çiftçiyi ziyaret ettik, onlarla bir araya geldik. Talep ve sorunlarını dinledik. Malum bu sene kuraklık sorunu mevcuttur. İlahi takdir! Bu sene istenilen ve beklenilen yağmurlar yağmadı. Bu da çiftçilik yapan vatandaşlarımızın verim kaybı yaşamasına ve zarara uğramasına sebebiyet verdi. Yetkililer, çiftçilerimizin zararlarının giderilmesi için gerekli olanakları hazır hale getirmelidirler." dedi.
"Mazot fiyatı her gün artıyor, gübre fiyatları her ay yükseliyor"
Yaşanılan sıkıntıların çiftçileri düşündürttüğünü vurgulayan Durmaz, "Son dönemlerde masrafların ve giderlerin artışı, çiftçileri derin derin düşündürtüyor. Çiftçilerimiz ürünlerini zarar etmeden satmak istiyorlar. Ülkede ekonomik anlamda zaten ciddi bir sıkıntı var. Çiftçiler bu sıkıntılardan en fazla etkilenen kesimlerin başında geldiklerini ifade ediyorlar. Bu anlamda zor durumdadırlar. Mazot fiyatı her gün artıyor, gübre fiyatları her ay yükseliyor, elektrik fiyatları çok yüksek, sulama kanalları ya yok ya da sayıları çok az… Bunlar ziyaret ettiğimiz çiftçilerin en fazla dile getirdiği sıkıntıların başında geliyor." ifadelerini kullandı.
"Bizler çiftçilerimizin yanındayız"
Parti olarak çiftçilerin sorunlarını gündeme getirmeye ve yanlarında bulunmaya devam edeceklerini belirten Durmaz, sözlerini şöyle sonlandırdı:
"Bizler de çiftçi kardeşlerimizin bu sorunlarının ve taleplerinin kamuoyuna duyurulması ve çözüm adına gerekli girişimlerde bulunulması için üzerimize düşeni yapacağız. Bizler çiftçilerimizin yanındayız. Onların taleplerinin karşılanması gerektiğine inanıyoruz. O yüzden bu sene yaşadıkları zararların giderilmesi için hibe ve desteklerin onlara verilmesi gerekir."
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01FERİDUN YENİ TURNUVASI REKOR KATILIMLA BAŞLIYOR
- 02“Antalya’ya direk uçuşlar başlatılmalı”
- 03VALİ CANALP, İL MÜFTÜSÜ VE KIZILAY ŞUBE BAŞKANINI KABUL ETTİ
- 04BATMAN GİRİŞİNE YENİ BİR PETROL ANITI
- 05GÜLTEPE ADEM, HİZMETE AÇILDI
- 06 BATMAN ÜRETİM VE LOJİSTİK ÜSSÜ OLACAK
- 07Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesinden eğitime katkı
- 08“TERÖRSÜZ BİR TÜRKİYE, EKONOMİK BÜYÜMENİN ÖNÜNÜ AÇACAK”
- 09Başkan Durmaz’dan ‘Engelliler Haftası’ mesajı
- 10“KARDEŞLİĞİN HARCINA DÖKÜLEN HER EMEK TAKDİR EDİLİR”
- 11REKTÖR DEMİR , HEDEFLERİNİ VE PROJELERİNİ ANLATTI
- 12İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
- 13TEKİK, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
- 14EĞİTİM SEN, “ÜZÜNTÜ VE ÖFKE İÇERİSİNDEYİZ”
- 15UYUŞTURUCU TİCARETİNE DARBE
Henüz Yorum yok