Sağlıkçılar kariyerlerini anlattılar
Batman Piri Reis Mesleki Teknik Anadolu Lisesi tarafından organize edilen ‘Kariyer Günleri’ paneline Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulvahap Hınç, Batman Bölge devlet Hastane Başhekimi Op. Dr. Ercan Seven, Başhekim yardımcısı Uzm. Dr. Hüseyin Güzel ve Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Mahsum Ekinci öğrencilerle kariyer günleri kapsamında söyleşi yaptı.
Öğrencilerin meslekleri daha iyi tanıyabilmeleri, meslek seçiminde doğru karar vermeleri, başarılı olmak için deneyimlerden yararlanabilmeleri, ileriki hayatlarına daha doğru karar vermelerini sağlamak için kendi eğitim ve kariyer planlamasında nelerin önemli olduğunu anlatırken, öğrenciler de öğrenmek istediklerini sorular sorarak öğrendi.
Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans salonunda açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulvahap Hınç üniversitede tercihin çok önemli olduğunu, öğrencilerimizin eğitim göreceği üniversite ve bölümleri seçerken bilinçli tercihte bulunmalarının önemine dikkat çekti. Hınç, “İnsanlar ya sevdiği mesleği yapmalı ya da yaptığı mesleği sevmelidir. Gençlerimizin sevdiği mesleği, sevdiği işi tercih etmesi memleketimizin bekası ve geleceği açısından da çok önemlidir.” dedi.
Kariyer günlerinin konuğu olan Batman Bölge devlet Hastane Başhekimi Op. Dr. Ercan Seven, Başhekim yardımcısı Uzm. Dr. Hüseyin Güzel ve Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Mahsum Ekinci birer sağlıkçı olarak hedeflerinden vazgeçmediklerini, insan hayatına verdikleri değeri ve meslek hayatında yaptıkları çalışmalarından bahsettiler.
Öğrencilerinin ilgiyle dinlediği program, karşılıklı soru ve cevaplar eşliğinde devam etti. Okul Müdürü Hasan Keskin, sunumun son derece öğrenciler için etkili olduğunu belirterek katılımcılara katkı ve katılımlarından dolayı teşekkür etti.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01DİREK VE ERTEKİN AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ
- 02OKUYUCU SAYISI ZİRVEYE ULAŞTI
- 03OKUL ÇEVRELERİNDE 127 İŞLETMEYE GIDA DENETİMİ
- 04EŞ ZAMANLI AĞAÇLANDIRMA YAPILDI
- 05İHD: KADINA YÖNELİK ŞİDDET ARTARAK SÜRÜYOR
- 06İL ÖZEL İDARESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 1,6 MİLYAR TL
- 07NASIROĞLU “BATMAN’A OTANTİK TURİZM VE YENİ KONUTLAR GELİYOR”
- 08FEN İŞLERİ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
- 09TÜBİTAK VE BOĞAZİÇİ DESTEKLİ MERKEZDE ATÖLYELER VE GİRİŞİMCİ AKADEMİSİ KURULUYOR
- 10UYUŞTURUCU OPERASYONU
- 11Batman’da “Hayat Boyu Öğrenmeyi İzleme ve Geliştirme Çalıştayı” Düzenlendi
- 12NASIROĞLU “BATMAN’DA YAPTIK, YAPIYORUZ, YİNE YAPACAĞIZ”
- 13AK Parti Batman Kadın Kolları’ndan 25 Kasım Mesajı
- 14 “TEKSTİL SEKTÖRÜNE DESTEK ŞART”
- 15ÖĞRETMENLER GÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI




Henüz Yorum yok