
2 bin işçi alımına 10 bin başvuru
Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğünce, Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında 6 ay süreyle il genelinde istihdam edilecek 2 bin kişi için kura çekimi, İl Kültür Müdürlüğü konferans salonunda noter huzurunda gerçekleştirildi.
Batman Milletvekili Ziver Özdemir'in katılımıyla kura çekimi gerçekleştirildi. Yapılan kura çekiminin ilk üçünü Milletvekili Özdemir yaptı. Ardından sırasıyla İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz ve Kültür İl Müdürü İhsan Aslanlı da birer kura çektiler.
Kurada bir konuşma yapan Milletvekili Özdemir, "TYP çerçevesinde 2 bin kişinin kura çekimi bugün sizlerin huzurunda yapıldı. Tabi her proje çerçevesinde müracaatlar arasında ekonomik durumu uygun olan her ailede bir kişi olmak üzere, yani İŞKUR'un genel mevzuatına uygun bir şekilde şu andaki müracaatlar için kura çekildi. Şeffaf bir şekilde yapıldı, hayırlı olsun. Bundan sonraki süreçlerde de hep öyle olacak. Vatandaşlar bu konuda rahat ve müsterih olsunlar. 10 bin müracaat içinde 2 bin kişi için kura çekilip, bunların da yedekleri olacak. Uygun olmayan veya işi beğenmeyen zaman zaman oluyor; onların yerine de yedekler de kurayla çekiliyor." dedi.
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Besim Eviz, Toplum Yararına Programı kapsamında il genelinde 2 bin kişinin kamu kurumlarında geçici süreliğine istihdam edileceğini söyledi.
10 bin başvurunun olduğunu belirten Eviz, "Noter ve basın huzurunda bir kura gerçekleştirdik. 2 bin kişilik toplum yararlarına programlarımızın kurası yapıldı. Başvuranlar arasında İŞKUR mevzuatı gereği SSK, tekrar kayıt, mükerrer kayıt gibi kontroller yapıldıktan sonra, kalan uygun vatandaşlarımız arasında kura yapılıyor. 10 binin üzerinde bir başvuru söz konusu, 10 bin arasında 2 bin kişi asil, bin kişide yedek seçilmek üzere güzel bir kura gerçekleşti. İnşallah arkadaşlarımız verimli çalışırlar." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATI ÇEVREYOLUNDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
- 02AYDINKONAK TRAFO MERKEZİ İNCELENDİ
- 03BATMAN TEKNOKENT’TEN 3 MİLYON DOLARLIK İHRACAT
- 04BANKA MÜDÜRLERİYLE NEFES KREDİSİ TOPLANTISI
- 05TARIMA DAYALI SERA OSB’NİN KURULUŞ SÜRECİ TAMAMLANMAK ÜZERE
- 06Başkan Kaplan’dan barış sürecine destek çağrısı
- 07KUZEYBATI ÇEVRE YOLUNA MODERN DOKUNUŞ
- 08KAÇAK TELEFON VE SİGARALARA EL KONULDU
- 09BAYINDIR’A ALTERNATİF YOLLAR!
- 10“İSLAM ÜLKELERİ DERHAL HAREKETE GEÇMELİ”
- 11160 Kur’an Kursu öğrencisine teknoloji bağımlılığı eğitimi
- 12“20 Serakent kurulmazsa ahım üstünüzde”
- 13BATMAN BAĞIMSIZ GAZETESİ'NİN 1. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI
- 14İREM YİĞİT BALKAN İKİNCİSİ OLDU
- 15GAZETECİ UĞUR KAPUCİ BEŞTEPE VE TBMM'DEYDİ
Henüz Yorum yok