ÜNİGAP Kuruluş Protokolü İmza Töreni yapıldı
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) kapsamında Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki üniversiteler ve kalkınma ajanslarının güçlerini birleştirmek amacıyla Güneydoğu Anadolu Bölgesi Üniversiteleri Birliği (ÜNİGAP) Kuruluş Protokolü imza törenine katıldı.
Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen protokol imza törenine; Adıyaman, Batman, Dicle, Gaziantep, Harran, Kilis, SANKO, Siirt, Şırnak Üniversitesi Rektörleri, Rektör Yardımcıları, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı, İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri, Adıyaman Üniversitesi akademik ve idari çalışanları ile misafirler katıldı.
İlk dönem başkanlığını Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü’nün yapacağı Güneydoğu Anadolu Bölgesi Üniversiteleri Birliği (ÜNİGAP), GAP Bölge Kalkınma İdaresi, Bölge Üniversiteleri ve kalkınma ajanslarının beşeri, bilimsel, ekonomik kaynaklarının birleştirilmesi ve ortaklaşa kullanılması sonucu oluşan gücün bölgenin kalkınması ve sorunlarının çözümüne odaklanmasını amaçlandığı bildirildi.
Birliğin ayrıca Birlik Üyesi Üniversitelerde bölgeye yönelik yapılan tüm akademik çalışmaları da desteklemeyi hedeflediği belirtildi.
Burada düzenlenen programda bir konuşma yapan Rektör Aydın Durmuş, ÜNİGAP’ın GAP Bölge Kalkınma İdaresi, bölge üniversiteleri ve kalkınma ajanslarının beşeri, bilimsel, ekonomik kaynaklarının birleştirilmesi ve ortaklaşa kullanılması sonucu oluşan gücün bölgenin kalkınması ve sorunlarının çözümüne odaklandığını belirterek, protokolün bölgeye, hayırlı olması temennisinde bulundu.
Konuşmaların ardından ÜNİGAP Kuruluş Protokolü imzalanarak aile fotoğrafı çektirildi. İmza töreninin ardından Birlik üyeleri Dönem Başkanı Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü başkanlığında sonraki çalışmalar için hazırlık toplantısı yapıldı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01BATSO SPOR KULÜPLERİNİ İHYA ETTİ
- 02TERÖRSÜZ TÜRKİYE VURGUSUYLA ÖNEMLİ İSTİŞARE…
- 03KAPLAN, ''ESNAFIN YANINDA OLDUK''
- 04Yedi Hilal’in 8. Bölge Toplantısı Batman’da Gerçekleştirildi
- 05SAADET PARTİSİ’NDEN “ORTAK AKIL – GÜÇLÜ ŞEHİR” ÇALIŞTAYI
- 06YAŞAR KEMAL KENT PARKI’NDA ÇİMLENDİRME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
- 07“ESNAF BU ODANIN YÜKÜ DEĞİL, ASIL SAHİBİDİR”
- 08BATMAN BELEDİYESİ 21 İŞ MAKİNESİ, 14 EKİP VE 185 PERSONEL İLE SABAHLADI
- 09BATMAN TURİZMİ 2026’YA GÜÇLÜ GİRİYOR : “HEDEFİMİZ REKOR BİR SEZON”
- 10AİLE İÇİ ŞİDDET: 1 ÖLÜ
- 11PETROLSPOR ZİRVE YARIŞINDA TÖKEZLEDİ. 2-0
- 12BATMAN VAKFI’NDA ÖNEMLİ ZİYARETLER
- 13ÜÇ AYRI KAZA : 6 YARALI
- 14Kayıp yakınları 714’üncü haftada Güler’i andı
- 15Afrodit İç Giyim Mağazasında büyük kış indirimi başladı




Henüz Yorum yok