BATMAN VALİLİĞİ, ''KAÇAK DÜĞÜN SALONLARI KAPATILDI''
Batman Valiliği, Siirt çevre yolunda tarım ve depolama alanlarına inşa edilen ruhsatsız düğün salonları, yapı ve trafik güvenliği gerekçesiyle geçici olarak kapatıldığını açıkladı.
Valilik, modern salonlar için yeni proje hazırlığında olduğunu duyurdu.
“SALONLAR İMAR MEVZUATINA UYGUN DEĞİL”
Batman Valiliği, Siirt çevre yolu güzergâhında bir süredir faaliyet gösteren ve kamuoyunun dikkatini çeken bazı düğün salonları hakkında yazılı bir açıklama yaptı.
Açıklamada, söz konusu işletmelerin bir kısmının tarım arazileri üzerine kaçak şekilde inşa edildiği, bazılarının ise imarda “depolama alanı” olarak belirlenmiş bölgelerde usulsüz olarak faaliyet gösterdiği belirtildi. Valilik tarafından 02.08.2024 tarihinde yapılan kapsamlı denetimlerde, bu düğün salonlarının imar mevzuatına uygun olmadığı, otopark, yangın tahliye, yol güvenliği gibi kritik yapısal eksiklikler taşıdığı tespit edildi. Ayrıca işletmelerin, yoğun trafik akışının yaşandığı Batman-Siirt karayolunda vatandaşların can güvenliğini tehlikeye attığına dikkat çekildi. “Bu nedenlerle, ilgili işletmelerin geçici olarak kapatılması zorunlu hale gelmiştir” denilen açıklamada, adli makamların da bu işlemleri hukuka uygun bulduğu ifade edildi. Valilik, bazı sivil toplum kuruluşlarının bu kapatma kararını “mağduriyet” olarak nitelendirmesine tepki göstererek, “Gerçek mağduriyet, can ve mal kaybına yol açabilecek ihmallerden doğar” ifadelerine yer verdi.
Açıklamanın devamında, imar planına göre “depolama alanı” statüsünde olan işletmelerin bu kapsamda faaliyet gösterebileceği, diğerlerinin ise gerekli altyapı düzenlemeleri tamamlanana dek hizmet veremeyeceği vurgulandı. Öte yandan Valilik, “Mavi Yeşil Batman” projesi kapsamında modern standartlara uygun kır düğün salonları ve nikah alanlarının şehre kazandırılacağını ve tüm vatandaşların bu alanlardan eşit şekilde faydalanabileceğini duyurdu. Valilik açıklamasının sonunda, geçmişte bölgede yaşanan ölümlü kazalara atıfta bulunarak “Vatandaşlarımızın can güvenliği birinci önceliğimizdir” mesajına yer verdi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAKAN MEMİŞOĞLU, BATMAN’DA YERLİ SAĞLIK TEKNOLOJİSİNİ İNCELEDİ
- 02EKMEN: PETROLSPOR'UN BAŞARISI BATMAN'IN GURURU
- 03500 YATAKLI HASTANE İÇİN HEDEF 2027'NİN İKİNCİ YARISI
- 04MEMİŞOĞLU, BATMAN'DAKİ SAĞLIK PROJELERİNİ DEĞERLENDİRDİ
- 05Engellilere akülü sandalye desteği
- 06REKTÖR DEMİR ANKARA'DA YAPAY ZEKÂ ZİRVESİNDE
- 07PETROLSPOR'DAN SÜPER DÖNÜŞ
- 08Timoklular Derneği’nden tanıtım gezisi
- 09ÇEVRE GÖNÜLLÜLERİNDEN SICAK HAVA UYARISI
- 10BİSİKLET KAVGASI KANLI BİTTİ
- 111,5 YAŞINDAKİ BEBEKTEN ACI HABER
- 12BATMAN’DA SİNYALİZASYON VE YOL ÇİZGİLERİ YENİLENDİ
- 13Ekmen, ''Kadınların güvenliğini mafya değil, devlet sağlamalıdır''
- 14232 MİLYON TL’LİK YASA DIŞI BAHİS AĞINA JANDARMA DARBESİ
- 15FERDİ KURT, İŞ DÜNYASININ TEMSİLCİLERİYLE BULUŞUYOR




Henüz Yorum yok